Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa Tom Kha Gai to tradycyjna zupa tajska, która po prostu jest zupą doskonałą. To zasługa mleczka kokosowego, które sprawia, że ma wyjątkową, kremową konsystencję. W połączeniu z orientalnymi przyprawami, takimi jak trawa cytrynowa, kolendra i sos sojowy nadaje też zupie charakter i niepowtarzalny smak.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10577
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336881
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4647
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424564
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10577
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336881
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4647
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424564
Składniki
W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju kokosowego. Wrzuć grubo posiekane: cebulę, czosnek oraz imbir. Smaż przez 5 minut. Następnie dodaj trawę cytrynową , liście kafiru oraz kilka łodyg kolendry. Wlej rosół i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez kwadrans. Zupę przecedź przez sito i wlej z powrotem do garnka. Dodaj pokrojoną w plasterki paprykę chili i pokrojoną w paski paprykę czerwoną. Wlej mleko kokosowe i gotuj kilka minut, aż papryka zmięknie. Następnie zupę dopraw sokiem z limonki i sosem sojowym. Do talerzy włóż podsmażone mięso, plasterki limonki, zalej gorącą zupą.