Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna - w słoiki

Zupa warzywna - w słoiki

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 423

Dodano:

Odsłon: 2534

Rozgrzewająca zupka warzywna. Dobra do słoików.

Składniki

  • 2 kg marchewki
  • czerwona kapusta - mała
  • Cebula
  • 2 małe cukinie
  • Dynia piżmowa
  • 8 małych ugotowanych buraczków
  • 1 kg małych ziemniaczków
  • 3 pory - biała część
  • 2 puszki fasoli w sosie pomidorowym
  • 2 łyżki octu
  • sól, pieprz, czosnek w proszku
  • 0,5 małe słoiczka koncentratu pomidorowego.
  • Maggi
  • sos sojowy
  • 4 liście laurowe
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, marchew oraz por pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka i przełożyć do garnka. Zalać wodą i gotować aż marchewka oraz kapusta będą prawie miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Dodać liście laurowe

  2. Dynię oraz ziemniaki pokroić w ok 1,5 cm kawałki i dodać do gotujących się warzyw.

    Gotować do miękkości.

  3. Pokroić cukinię w półplasterki, buraczki w kostkę dodać do zupy.
    Następnie dodać fasolę oraz koncentrat pomidorowy.

    Dodać ocet.

    Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym, Maggi oraz czosnkiem.

    Gotującą się zupę można przełożyć do słoików. Zamknąć gorące i ostudzone przechowywać w lodówce.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń