Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupka warzywna. Dobra do słoików.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew oraz por pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka i przełożyć do garnka. Zalać wodą i gotować aż marchewka oraz kapusta będą prawie miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Dodać liście laurowe
Dynię oraz ziemniaki pokroić w ok 1,5 cm kawałki i dodać do gotujących się warzyw. Gotować do miękkości.
Pokroić cukinię w półplasterki, buraczki w kostkę dodać do zupy. Następnie dodać fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Dodać ocet. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym, Maggi oraz czosnkiem. Gotującą się zupę można przełożyć do słoików. Zamknąć gorące i ostudzone przechowywać w lodówce. Smacznego