Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupka warzywna. Dobra do słoików.
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 37
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 61
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2339
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 34
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 37
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 61
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2339
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 34
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew oraz por pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka i przełożyć do garnka. Zalać wodą i gotować aż marchewka oraz kapusta będą prawie miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Dodać liście laurowe
Dynię oraz ziemniaki pokroić w ok 1,5 cm kawałki i dodać do gotujących się warzyw. Gotować do miękkości.
Pokroić cukinię w półplasterki, buraczki w kostkę dodać do zupy. Następnie dodać fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Dodać ocet. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym, Maggi oraz czosnkiem. Gotującą się zupę można przełożyć do słoików. Zamknąć gorące i ostudzone przechowywać w lodówce. Smacznego