Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa warzywna na bulionie. Idealna po świątecznym obżarstwie:)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28280
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9630
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2139
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4130
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 821
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28280
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9630
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2139
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4130
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 821
Składniki
W rondelku rozgrzewamy masło. Wrzucamy pokrojone warzywa: marchew, seler, pietruszkę, cebulę i czosnek i mieszając podsmażamy 3-5 min. Następnie wlewamy bulion, zagotowujemy i powoli gotujemy ok. 5 min. Dodajemy pokrojone w kostkę buraczki i gotujemy 3-5 min. Dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora, doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości. Do zupy - aby była ona bardziej pożywna- możemy dodać makaron lub ryż.