Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa warzywna na bulionie. Idealna po świątecznym obżarstwie:)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
W rondelku rozgrzewamy masło. Wrzucamy pokrojone warzywa: marchew, seler, pietruszkę, cebulę i czosnek i mieszając podsmażamy 3-5 min. Następnie wlewamy bulion, zagotowujemy i powoli gotujemy ok. 5 min. Dodajemy pokrojone w kostkę buraczki i gotujemy 3-5 min. Dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora, doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości. Do zupy - aby była ona bardziej pożywna- możemy dodać makaron lub ryż.