Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa warzywna na bulionie. Idealna po świątecznym obżarstwie:)
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 122
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 220
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 2010
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 122
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 220
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 2010
Składniki
W rondelku rozgrzewamy masło. Wrzucamy pokrojone warzywa: marchew, seler, pietruszkę, cebulę i czosnek i mieszając podsmażamy 3-5 min. Następnie wlewamy bulion, zagotowujemy i powoli gotujemy ok. 5 min. Dodajemy pokrojone w kostkę buraczki i gotujemy 3-5 min. Dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora, doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości. Do zupy - aby była ona bardziej pożywna- możemy dodać makaron lub ryż.