Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa warzywna na bulionie. Idealna po świątecznym obżarstwie:)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
W rondelku rozgrzewamy masło. Wrzucamy pokrojone warzywa: marchew, seler, pietruszkę, cebulę i czosnek i mieszając podsmażamy 3-5 min. Następnie wlewamy bulion, zagotowujemy i powoli gotujemy ok. 5 min. Dodajemy pokrojone w kostkę buraczki i gotujemy 3-5 min. Dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora, doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości. Do zupy - aby była ona bardziej pożywna- możemy dodać makaron lub ryż.