Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa warzywna na bulionie. Idealna po świątecznym obżarstwie:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10516
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6072
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12930
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4675
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10516
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6072
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12930
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4675
Składniki
W rondelku rozgrzewamy masło. Wrzucamy pokrojone warzywa: marchew, seler, pietruszkę, cebulę i czosnek i mieszając podsmażamy 3-5 min. Następnie wlewamy bulion, zagotowujemy i powoli gotujemy ok. 5 min. Dodajemy pokrojone w kostkę buraczki i gotujemy 3-5 min. Dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora, doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości. Do zupy - aby była ona bardziej pożywna- możemy dodać makaron lub ryż.