Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i zdrowa zupa warzywna doprawiona indyjską przyprawą garam masala.
Smaki Grecji!
Odsłon: 156
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 134
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 465
Smaki Grecji!
Odsłon: 156
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 134
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 465
Składniki
Trendy Lunch orkisz, vermicelli, pomidory to gotowa mieszanka kaszy makaronu i suszonych pomidorów, która świetnie sprawdza się w zupach. Marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce na większych oczkach. Cebulę kroimy w piórka, czosnek wyciskamy, kalafior dzielimy na małe różyczki, kapustę włoską siekamy. Wszystkie warzywa smażymy na oleju kilka minut, aż lekko się zarumienią. Zalewamy bulionem i dodajemy cieciorkę i trendy lunch (lub kaszę). Gotujemy, aż kasza będzie miękka. Pod koniec gotowania dodajemy garam masalę i ewentualnie doprawiamy. Garam masala jest bardzo bogatą mieszaną i nadaje wspaniały smak.