Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i zdrowa zupa warzywna doprawiona indyjską przyprawą garam masala.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Trendy Lunch orkisz, vermicelli, pomidory to gotowa mieszanka kaszy makaronu i suszonych pomidorów, która świetnie sprawdza się w zupach. Marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce na większych oczkach. Cebulę kroimy w piórka, czosnek wyciskamy, kalafior dzielimy na małe różyczki, kapustę włoską siekamy. Wszystkie warzywa smażymy na oleju kilka minut, aż lekko się zarumienią. Zalewamy bulionem i dodajemy cieciorkę i trendy lunch (lub kaszę). Gotujemy, aż kasza będzie miękka. Pod koniec gotowania dodajemy garam masalę i ewentualnie doprawiamy. Garam masala jest bardzo bogatą mieszaną i nadaje wspaniały smak.