Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa zabielana śmietaną to jedna z moich ulubionych pozycji na jesienne dni. Zamiast bardziej tradycyjnych ziemniaków, zdecydowałam się tym razem na kaszę jęczmienną oraz dodatek ciecierzycy z puszki. Zupa jest konkretna i przepyszna!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8397
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6736
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4616
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327129
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8397
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6736
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4616
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327129
Składniki
W garnku gotujemy wodę z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i pieprzu . Ewentualnie można dodać kostkę rosołową jeśli używacie. Do wody dodajemy najpierw najtwardsze warzywa - marchew, pietruszkę, seler i seler naciowy (pokrojone w plasterki). Gotujemy, aż marchew zacznie mięknąć. Następnie dodajemy pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową, różyczki kalafiora, cukinię pokrojoną w kostkę i przepłukaną kaszę jęczmienną. Gotujemy, aż kasza będzie miękka. Na końcu dodajemy cieciorkę konserwową. Całość doprawiamy lubczykiem, pieprzem i solą (ewentualnie sosem sojowym lub magą). Zabielamy śmietaną - najlepiej do śmietany dodać trochę zupy, dobrze wymieszać i dopiero wtedy dodawać do garnka. Zupę podajemy gorącą.