Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa zabielana śmietaną to jedna z moich ulubionych pozycji na jesienne dni. Zamiast bardziej tradycyjnych ziemniaków, zdecydowałam się tym razem na kaszę jęczmienną oraz dodatek ciecierzycy z puszki. Zupa jest konkretna i przepyszna!
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 219
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 118
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 125
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 219
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 118
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 125
Składniki
W garnku gotujemy wodę z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i pieprzu . Ewentualnie można dodać kostkę rosołową jeśli używacie. Do wody dodajemy najpierw najtwardsze warzywa - marchew, pietruszkę, seler i seler naciowy (pokrojone w plasterki). Gotujemy, aż marchew zacznie mięknąć. Następnie dodajemy pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową, różyczki kalafiora, cukinię pokrojoną w kostkę i przepłukaną kaszę jęczmienną. Gotujemy, aż kasza będzie miękka. Na końcu dodajemy cieciorkę konserwową. Całość doprawiamy lubczykiem, pieprzem i solą (ewentualnie sosem sojowym lub magą). Zabielamy śmietaną - najlepiej do śmietany dodać trochę zupy, dobrze wymieszać i dopiero wtedy dodawać do garnka. Zupę podajemy gorącą.