Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10036
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2663
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1807
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 680
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3905
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10036
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2663
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1807
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 680
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3905
Składniki
Żeberka wstawiłam do wody i zagotowałam z liściem i zielem angielskim. W sumie zupa będzie gotować się godzinę. W między czasie umyłam i pokroiłam warzywa. Ziemniaki młode w mundurkach, cebulę w kosteczkę, marchew i kabaczka w paseczki. Jarmuż oberwałam i wyrzuciłam grube łodyżki. Po pół godzinie gotowania dodałam warzywa plus suszoną pietruszkę i selera i jeszcze kasza pęczak. Po w sumie godzinie gotowania dodałam sos pomidorowo dyniowy- można dodać kawałek pokrojonej dyni z twardymi warzywami. Dodałam jarmuż, pogotowałam trzy minuty i wyłączyłam ogień. Przed podaniem doprawiłam solą i pieprzem, przyprawy będą bardziej wyczuwalne.
Jarmuż w towarzystwie w sumie słodkich warzyw sam nabiera ich charakteru. Kasza zagęszcza zupę i nie trzeba nic więcej robić. Żeberka najczęściej obieram i dodaję jako wkładkę lub zjadam na kanapkach. Smacznego :)