Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9633
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5814
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9633
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Składniki
Żeberka wstawiłam do wody i zagotowałam z liściem i zielem angielskim. W sumie zupa będzie gotować się godzinę. W między czasie umyłam i pokroiłam warzywa. Ziemniaki młode w mundurkach, cebulę w kosteczkę, marchew i kabaczka w paseczki. Jarmuż oberwałam i wyrzuciłam grube łodyżki. Po pół godzinie gotowania dodałam warzywa plus suszoną pietruszkę i selera i jeszcze kasza pęczak. Po w sumie godzinie gotowania dodałam sos pomidorowo dyniowy- można dodać kawałek pokrojonej dyni z twardymi warzywami. Dodałam jarmuż, pogotowałam trzy minuty i wyłączyłam ogień. Przed podaniem doprawiłam solą i pieprzem, przyprawy będą bardziej wyczuwalne.
Jarmuż w towarzystwie w sumie słodkich warzyw sam nabiera ich charakteru. Kasza zagęszcza zupę i nie trzeba nic więcej robić. Żeberka najczęściej obieram i dodaję jako wkładkę lub zjadam na kanapkach. Smacznego :)