Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 102
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 512
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17887
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 102
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 512
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17887
Składniki
Żeberka wstawiłam do wody i zagotowałam z liściem i zielem angielskim. W sumie zupa będzie gotować się godzinę. W między czasie umyłam i pokroiłam warzywa. Ziemniaki młode w mundurkach, cebulę w kosteczkę, marchew i kabaczka w paseczki. Jarmuż oberwałam i wyrzuciłam grube łodyżki. Po pół godzinie gotowania dodałam warzywa plus suszoną pietruszkę i selera i jeszcze kasza pęczak. Po w sumie godzinie gotowania dodałam sos pomidorowo dyniowy- można dodać kawałek pokrojonej dyni z twardymi warzywami. Dodałam jarmuż, pogotowałam trzy minuty i wyłączyłam ogień. Przed podaniem doprawiłam solą i pieprzem, przyprawy będą bardziej wyczuwalne.
Jarmuż w towarzystwie w sumie słodkich warzyw sam nabiera ich charakteru. Kasza zagęszcza zupę i nie trzeba nic więcej robić. Żeberka najczęściej obieram i dodaję jako wkładkę lub zjadam na kanapkach. Smacznego :)