Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa "do syta":) Pełna warzyw z wieprzowym mięsem mielonym. Jeśli chcemy by zupa była jeszcze bardziej treściwa możemy dodać drobny makaron, ryż lub ziemniaki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 772
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 772
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1406
Składniki
Bulion zagotowujemy - możemy użyć lekkiego rosołu z dnia poprzedniego lub z kostek bulionowych.Pietruszkę, marchew, seler i por oczyszczamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do bulionu. Gotujemy na małym ogniu. Na patelni rozgrzewamy olej /ok. 2 łyżek/i wrzucamy drobno pokrojone: cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą dodajemy mięso mielone. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Mieszamy. Po 2-3 min.dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i smażymy do czasu aż mięso lekko się przyrumieni. Mięso z papryką przekładamy do powoli gotującej się zupy. Doprawiamy do smaku i gotujemy do czasu aż mięso i warzywa będą odpowiednio miękkie.