Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa "do syta":) Pełna warzyw z wieprzowym mięsem mielonym. Jeśli chcemy by zupa była jeszcze bardziej treściwa możemy dodać drobny makaron, ryż lub ziemniaki.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31245
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1370
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31245
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1370
Składniki
Bulion zagotowujemy - możemy użyć lekkiego rosołu z dnia poprzedniego lub z kostek bulionowych.Pietruszkę, marchew, seler i por oczyszczamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do bulionu. Gotujemy na małym ogniu. Na patelni rozgrzewamy olej /ok. 2 łyżek/i wrzucamy drobno pokrojone: cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą dodajemy mięso mielone. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Mieszamy. Po 2-3 min.dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i smażymy do czasu aż mięso lekko się przyrumieni. Mięso z papryką przekładamy do powoli gotującej się zupy. Doprawiamy do smaku i gotujemy do czasu aż mięso i warzywa będą odpowiednio miękkie.