Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna z mięsem mielonym

Zupa warzywna z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 711 Ocena: 6434

Dodano:

Odsłon: 1147

Pyszna zupa "do syta":) Pełna warzyw z wieprzowym mięsem mielonym. Jeśli chcemy by zupa była jeszcze bardziej treściwa możemy dodać drobny makaron, ryż lub ziemniaki.

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe 50 dag
  • papryka czerwona 2 szt
  • pietruszka korzeń 1 szt
  • por /biała część/ 1 szt
  • seler o,5 szt
  • marchew 2 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • bulion 7-8 szklanek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • papryka ostra mielona do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa warzywna z mięsem mielonym

Przygotowanie

  1. Bulion zagotowujemy - możemy użyć lekkiego rosołu z dnia poprzedniego lub z kostek bulionowych.Pietruszkę, marchew, seler i por oczyszczamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do bulionu. Gotujemy na małym ogniu.
    Na patelni rozgrzewamy olej /ok. 2 łyżek/i wrzucamy drobno pokrojone: cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą dodajemy mięso mielone. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Mieszamy. Po 2-3 min.dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i smażymy do czasu aż mięso lekko się przyrumieni.
    Mięso z papryką przekładamy do powoli gotującej się zupy. Doprawiamy do smaku i gotujemy do czasu aż mięso i warzywa będą odpowiednio miękkie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń