Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa węgierska z kapustą kiszoną

Zupa węgierska z kapustą kiszoną

Autor:

Przepisów i artykułów: 775 Ocena: 7837

Dodano:

Odsłon: 2071

Bardzo pożywna i rozgrzewająca zupa z dodatkiem kapusty kiszonej, która wzmacnia organizm w czasie jesienno-zimowym.

Składniki

  • 1 szynka wieprzowa
  • •½ kg kapusty kiszonej
  • 2 kostki rosołowe.
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • ½ kg ziemniaków
  • 1 papryka czerwona
  • Koncentrat pomidorowy 200 ml
  • Papryka ostra
  • Cebula biała
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa węgierska z kapustą kiszoną

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Do cebuli dodajemy mięso pokrojone w kostkę.
    3. Doprawiamy solą.
    4. W garnku gotujemy wodę, przekładamy mięso, gotujemy.

  3. 4. Dokładamy 2 kostki rosołowe.

  4. 5. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.

  5. 6. Paprykę kroimy paseczki dodajemy do ziemniaków.

  6. 7. Kapustę również drobno kroimy, przekładamy do garnka.

  7. 8. Na koniec dodajemy koncentrat

  8. 9. Doprawiamy papryką.







  9. 9.Zupa gotowa.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 stycznia 2019 Powtórzę się, ale co mi tam ;P
Uwielbiam takie zupy, w których łyżka stoi :) Ta jest super - gęsta, kwaskowata, pyszna, mniam :D
Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń