Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawą pozycją na wigilijnym stole będzie ta kremowa zupa, która pochodzi z Kresów. Pojawiała się na stołach szczególnie w bogatych domach i symbolizowała zamożność. Sprawdź, jak wykonać kresową zupę wigilijną.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 155
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3789
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 155
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3789
Składniki
W rondelku rozpuść masło migdałowe, zalej mlekiem i zagotuj.
Do rondelka dodaj kardamon, laskę cynamonu i wanilii. Zmniejsz moc palnika i gotuj około 15 minut.
2 żółtka wymieszaj ze śmietanką i zahartuj odrobiną zupy. Stopniowo dolewaj do rondelka.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Zupę podawaj udekorowaną płatkami migdałów.