Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawą pozycją na wigilijnym stole będzie ta kremowa zupa, która pochodzi z Kresów. Pojawiała się na stołach szczególnie w bogatych domach i symbolizowała zamożność. Sprawdź, jak wykonać kresową zupę wigilijną.
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 208
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną pieczeń z ćwiartek kurczaka, w dz...
Odsłon: 99
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1345
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 208
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną pieczeń z ćwiartek kurczaka, w dz...
Odsłon: 99
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1345
Składniki
W rondelku rozpuść masło migdałowe, zalej mlekiem i zagotuj.
Do rondelka dodaj kardamon, laskę cynamonu i wanilii. Zmniejsz moc palnika i gotuj około 15 minut.
2 żółtka wymieszaj ze śmietanką i zahartuj odrobiną zupy. Stopniowo dolewaj do rondelka.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Zupę podawaj udekorowaną płatkami migdałów.