Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie dzisiaj słońce powitało nas, poczuliśmy wiosenny powiew. Właśnie ten powiew porwał nas do zrobienia dania delikatnego, jednak bardzo wyrazistego. A, że krewety uwielbiamy, to po prostu musiały zaistnieć ;)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 716
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1019
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2040
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 716
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1019
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2040
Składniki
Marchewki kroimy w julenkę, przekładamy do garnka, dodajemy sos sojowy i zalewamy zimnym bulionem. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 5-6 min na średnim ogniu. Fasolę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy, gotujemy kolejne 5 min. Posiekaną kapustę i dymkę ze szczypiorem dodajemy do zupy, po chwili krewetki i gotujemy na wolnym ogniu kolejne 5-6 min. Do zupy wrzucamy osączony z zalewy makaron, lekko podgrzewamy. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do zupy i zagęszczamy (gotując kilka minut). Dodajemy olej, mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.