Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie dzisiaj słońce powitało nas, poczuliśmy wiosenny powiew. Właśnie ten powiew porwał nas do zrobienia dania delikatnego, jednak bardzo wyrazistego. A, że krewety uwielbiamy, to po prostu musiały zaistnieć ;)
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 287
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 154
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 384
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1558
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 287
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 154
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 384
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1558
Składniki
Marchewki kroimy w julenkę, przekładamy do garnka, dodajemy sos sojowy i zalewamy zimnym bulionem. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 5-6 min na średnim ogniu. Fasolę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy, gotujemy kolejne 5 min. Posiekaną kapustę i dymkę ze szczypiorem dodajemy do zupy, po chwili krewetki i gotujemy na wolnym ogniu kolejne 5-6 min. Do zupy wrzucamy osączony z zalewy makaron, lekko podgrzewamy. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do zupy i zagęszczamy (gotując kilka minut). Dodajemy olej, mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.