Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie dzisiaj słońce powitało nas, poczuliśmy wiosenny powiew. Właśnie ten powiew porwał nas do zrobienia dania delikatnego, jednak bardzo wyrazistego. A, że krewety uwielbiamy, to po prostu musiały zaistnieć ;)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 974
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 500
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 473
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 974
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 500
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 473
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 156
Składniki
Marchewki kroimy w julenkę, przekładamy do garnka, dodajemy sos sojowy i zalewamy zimnym bulionem. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 5-6 min na średnim ogniu. Fasolę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy, gotujemy kolejne 5 min. Posiekaną kapustę i dymkę ze szczypiorem dodajemy do zupy, po chwili krewetki i gotujemy na wolnym ogniu kolejne 5-6 min. Do zupy wrzucamy osączony z zalewy makaron, lekko podgrzewamy. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do zupy i zagęszczamy (gotując kilka minut). Dodajemy olej, mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.