Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie dzisiaj słońce powitało nas, poczuliśmy wiosenny powiew. Właśnie ten powiew porwał nas do zrobienia dania delikatnego, jednak bardzo wyrazistego. A, że krewety uwielbiamy, to po prostu musiały zaistnieć ;)
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2425
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5149
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 170
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2425
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5149
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 170
Składniki
Marchewki kroimy w julenkę, przekładamy do garnka, dodajemy sos sojowy i zalewamy zimnym bulionem. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 5-6 min na średnim ogniu. Fasolę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy, gotujemy kolejne 5 min. Posiekaną kapustę i dymkę ze szczypiorem dodajemy do zupy, po chwili krewetki i gotujemy na wolnym ogniu kolejne 5-6 min. Do zupy wrzucamy osączony z zalewy makaron, lekko podgrzewamy. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do zupy i zagęszczamy (gotując kilka minut). Dodajemy olej, mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.