Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki chorizo zupa nabiera przyjemnego ostrego smaku.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 150
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 62
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 150
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 62
Składniki
Bób gotujemy w osolonym wrzątku (do miękkości) ,osączamy i przelewamy zimną wodą ,obieramy. Pokrojone ziemniaki ,marchew ,pora i chorizo podsmażamy na maśle ,zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy obrany bób ,gotujemy jeszcze 10 min ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Zestawiamy z ognia i wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy ciepłe.