Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki chorizo zupa nabiera przyjemnego ostrego smaku.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 111
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 145
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 248
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 111
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 145
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 248
Składniki
Bób gotujemy w osolonym wrzątku (do miękkości) ,osączamy i przelewamy zimną wodą ,obieramy. Pokrojone ziemniaki ,marchew ,pora i chorizo podsmażamy na maśle ,zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy obrany bób ,gotujemy jeszcze 10 min ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Zestawiamy z ognia i wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy ciepłe.