Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki chorizo zupa nabiera przyjemnego ostrego smaku.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1030
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4210
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1030
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4210
Składniki
Bób gotujemy w osolonym wrzątku (do miękkości) ,osączamy i przelewamy zimną wodą ,obieramy. Pokrojone ziemniaki ,marchew ,pora i chorizo podsmażamy na maśle ,zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy obrany bób ,gotujemy jeszcze 10 min ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Zestawiamy z ognia i wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy ciepłe.