Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki chorizo zupa nabiera przyjemnego ostrego smaku.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68161
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1979
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68161
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1979
Składniki
Bób gotujemy w osolonym wrzątku (do miękkości) ,osączamy i przelewamy zimną wodą ,obieramy. Pokrojone ziemniaki ,marchew ,pora i chorizo podsmażamy na maśle ,zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy obrany bób ,gotujemy jeszcze 10 min ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Zestawiamy z ognia i wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy ciepłe.