Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z brukselką i ryżem to sycąca, rozgrzewajaca i smaczna, choć mało znana potrawa, idealna na domowy obiad dla całej rodziny. Przepis na zupę jest dość uniwersalny, gdyż można ją również podać zarówno z makaronem jak i ziemniakami.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 482
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14225
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6178
Pychota. Polecam.
Odsłon: 482
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14225
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6178
Składniki
Wędzoną kość wkładamy do dużego garnka, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe a następnie wszystko zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut. Po tym czasie do wywaru dodajemy warzywa: marchewki, pietruszkę, kawałek selera, pora, czosnek, cebulę oraz brukselkę. Do zupy dodajemy również sól i wszystko gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie.
Do miseczki wlewamy 2 chochle gorącego wywaru dodajemy śmietanę i wszystko dokładnie razem łączymy. Zupę zabielamy przygotowaną zawiesiną, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Tak przygotowany zupę podajemy z ugotowanym ryżem i posiekaną natką pietruszki.