Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z buraczków ćwikłowych ugotowana na filecie z kurczaka, podana z jajkiem.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1434
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 262
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 682
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17077
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1434
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 262
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 682
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17077
Składniki
Umyte buraczki obieramy ze skórki, gotujemy, studzimy i trzemy na wiórki. W garnczku w 2 litrach osolonej wody, listkami laurowymi, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną, porem, gotujemy filety z kurczaka. Gdy mięso zaczyna mięknąć dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte buraczki. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości ziemniaków i mięsa. Zupę zabielamy śmietaną, w razie potrzeby przyprawiamy jeszcze do smaku i po doprowadzeniu do wrzenia kończymy gotowanie. W między czasie gotujemy jajka na twardo, ugotowane studzimy i obieramy ze skorupek. Ugotowaną zupę podajemy na gorąco z jajkiem i pieczywem. Smacznego!!!