Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z buraczków ćwikłowych ugotowana na filecie z kurczaka, podana z jajkiem.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 70
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 70
Składniki
Umyte buraczki obieramy ze skórki, gotujemy, studzimy i trzemy na wiórki. W garnczku w 2 litrach osolonej wody, listkami laurowymi, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną, porem, gotujemy filety z kurczaka. Gdy mięso zaczyna mięknąć dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte buraczki. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości ziemniaków i mięsa. Zupę zabielamy śmietaną, w razie potrzeby przyprawiamy jeszcze do smaku i po doprowadzeniu do wrzenia kończymy gotowanie. W między czasie gotujemy jajka na twardo, ugotowane studzimy i obieramy ze skorupek. Ugotowaną zupę podajemy na gorąco z jajkiem i pieczywem. Smacznego!!!