Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z buraczków ćwikłowych ugotowana na ćwiartkach kurczaka.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1652
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 958
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1652
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 958
Składniki
Umyte buraczki gotujemy w całości, studzimy, obieramy ze skórki i trzemy na wiórki. W garnczku w 2 litrach osolonej wody, listkami laurowymi, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną, porem, lubczykiem gotujemy ćwiartki z kurczaka.
Gdy mięso zaczyna mięknąć dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte buraczki. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości ziemniaków i mięsa. Ugotowane do miękkości ćwiartki kurczaka wyjmujemy,obieramy z mięska i mięsko wkładamy z powrotem do garnczka z zupą. Zupę zabielamy śmietaną, w razie potrzeby przyprawiamy jeszcze do smaku i po doprowadzeniu do wrzenia kończymy gotowanie. Smacznego!!!