Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z buraczków ćwikłowych ugotowana na ćwiartkach kurczaka.
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 551
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1150
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 116
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 551
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1150
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 116
Składniki
Umyte buraczki gotujemy w całości, studzimy, obieramy ze skórki i trzemy na wiórki. W garnczku w 2 litrach osolonej wody, listkami laurowymi, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną, porem, lubczykiem gotujemy ćwiartki z kurczaka.
Gdy mięso zaczyna mięknąć dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte buraczki. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości ziemniaków i mięsa. Ugotowane do miękkości ćwiartki kurczaka wyjmujemy,obieramy z mięska i mięsko wkładamy z powrotem do garnczka z zupą. Zupę zabielamy śmietaną, w razie potrzeby przyprawiamy jeszcze do smaku i po doprowadzeniu do wrzenia kończymy gotowanie. Smacznego!!!