Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z buraczków ćwikłowych ugotowana na ćwiartkach kurczaka.
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 298
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 564
Kokosanki to mój ulubiony sposób na wykorzystanie nadmiaru białek. Tym razem...
Odsłon: 298
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 564
Składniki
Umyte buraczki gotujemy w całości, studzimy, obieramy ze skórki i trzemy na wiórki. W garnczku w 2 litrach osolonej wody, listkami laurowymi, zielem angielskim, suszoną włoszczyzną, porem, lubczykiem gotujemy ćwiartki z kurczaka.
Gdy mięso zaczyna mięknąć dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte buraczki. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości ziemniaków i mięsa. Ugotowane do miękkości ćwiartki kurczaka wyjmujemy,obieramy z mięska i mięsko wkładamy z powrotem do garnczka z zupą. Zupę zabielamy śmietaną, w razie potrzeby przyprawiamy jeszcze do smaku i po doprowadzeniu do wrzenia kończymy gotowanie. Smacznego!!!
Przepisy Zupy
Zupy
Zakwas na żurek wielkanocny
Zupy
Żurek wielkanocny
Zupy
Zupa Chrzanowa z jajkiem i skwarkami z boczku
Zupy
Polski rosół? Zupa Polski a’la Ramen
Zakwas na żurek wielkanocny
Święta coraz bliżej pora pomyśleć o nastawieniu zakwasu na żurek wielkanocny....
Odsłon: 152
Żurek wielkanocny
Żurek wielkanocny to jedna z tych potraw, której nie może zabraknąć na świąte...
Odsłon: 4054