Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świetnie sprawdzi się zwłaszcza w chłodne dni, kiedy potrzebujesz ekspresowej rozgrzewki w pysznym stylu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10694
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10694
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
W garnku, w którym będzie gotowała się zupa rozgrzej oliwę lub masło i przesmaż drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodaj pozbawione skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Przesmażaj ok. 3 minuty, mieszając. Wsyp soczewicę, dodaj cieciorkę, a po chwili duszenia dosyp przyprawy – kmin rzymski, kurkumę i imbir. Zalej zawartość garnka wodą, przykryj pokrywą i gotuj zupę na średnim ogniu ok. 30 minut.
Na koniec dopraw wywar solą, czarnym pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny. Wlej chochelkę gorącej zupy do miseczki lub szklanki, wymieszaj ze śmietaną lub mleczkiem kokosowym i wlej do zupy. Wymieszaj, zagotuj i gotowe.
Zupę z cieciorki podawaj od razu po przygotowaniu. Możesz posypać drobno posiekaną zieleniną.