Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świetnie sprawdzi się zwłaszcza w chłodne dni, kiedy potrzebujesz ekspresowej rozgrzewki w pysznym stylu.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
W garnku, w którym będzie gotowała się zupa rozgrzej oliwę lub masło i przesmaż drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodaj pozbawione skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Przesmażaj ok. 3 minuty, mieszając. Wsyp soczewicę, dodaj cieciorkę, a po chwili duszenia dosyp przyprawy – kmin rzymski, kurkumę i imbir. Zalej zawartość garnka wodą, przykryj pokrywą i gotuj zupę na średnim ogniu ok. 30 minut.
Na koniec dopraw wywar solą, czarnym pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny. Wlej chochelkę gorącej zupy do miseczki lub szklanki, wymieszaj ze śmietaną lub mleczkiem kokosowym i wlej do zupy. Wymieszaj, zagotuj i gotowe.
Zupę z cieciorki podawaj od razu po przygotowaniu. Możesz posypać drobno posiekaną zieleniną.