Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świetnie sprawdzi się zwłaszcza w chłodne dni, kiedy potrzebujesz ekspresowej rozgrzewki w pysznym stylu.
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 996
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 621
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4040
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 64
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 996
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 621
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4040
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 64
Składniki
W garnku, w którym będzie gotowała się zupa rozgrzej oliwę lub masło i przesmaż drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodaj pozbawione skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Przesmażaj ok. 3 minuty, mieszając. Wsyp soczewicę, dodaj cieciorkę, a po chwili duszenia dosyp przyprawy – kmin rzymski, kurkumę i imbir. Zalej zawartość garnka wodą, przykryj pokrywą i gotuj zupę na średnim ogniu ok. 30 minut.
Na koniec dopraw wywar solą, czarnym pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny. Wlej chochelkę gorącej zupy do miseczki lub szklanki, wymieszaj ze śmietaną lub mleczkiem kokosowym i wlej do zupy. Wymieszaj, zagotuj i gotowe.
Zupę z cieciorki podawaj od razu po przygotowaniu. Możesz posypać drobno posiekaną zieleniną.