Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na sycącą zupę z dużą zawartością białka.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19211
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13018
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1653
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19211
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13018
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1653
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Składniki
1. Soczewicę opłukać i odstawić na sitku. 2. Do garnka, w którym będzie gotowana zupa, wlać olej i na rozgrzany wrzucić pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w plasterki marchewki, pietruszkę, pokrojonego w kostkę ziemniaka i pora. Dodać wszystkie przyprawy wraz z wegetą i chwilę podsmażyć cały czas mieszając. 3. Dodać do garnka soczewicę i jeszcze chwilę podsmażyć. 4. Następnie dodać 2 szklanki wody, odrobinę octu jabłkowego i gotować pod przykryciem 25 min. 5. Po tym czasie dolać 1 szkl. wody i gotować kolejne 20 min. 6. Na koniec dolać około 0,5 szkl. wody oraz rozgnieść delikatnie widelcem kawałki ziemniaka i selera. 7. Zupę podawać z jogurtem naturalnym i grzankami z chleba.