Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na sycącą zupę z dużą zawartością białka.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
1. Soczewicę opłukać i odstawić na sitku. 2. Do garnka, w którym będzie gotowana zupa, wlać olej i na rozgrzany wrzucić pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w plasterki marchewki, pietruszkę, pokrojonego w kostkę ziemniaka i pora. Dodać wszystkie przyprawy wraz z wegetą i chwilę podsmażyć cały czas mieszając. 3. Dodać do garnka soczewicę i jeszcze chwilę podsmażyć. 4. Następnie dodać 2 szklanki wody, odrobinę octu jabłkowego i gotować pod przykryciem 25 min. 5. Po tym czasie dolać 1 szkl. wody i gotować kolejne 20 min. 6. Na koniec dolać około 0,5 szkl. wody oraz rozgnieść delikatnie widelcem kawałki ziemniaka i selera. 7. Zupę podawać z jogurtem naturalnym i grzankami z chleba.