Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i pożywna zupa, idealna gdy mamy mało czasu na gotowanie. Zupa jest z rodzaju tych rozgrzewających, ale warto ją jeść przez cały rok, ze względu na wartości odżywcze :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2419
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1664
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 512
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2419
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1664
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 512
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem. Jak się zarumieni dodajemy pokrojone warzywa, ja marchewkę kroję w talarki a pietruszkę i selera w słupki.
Smażymy przez 4-5 minut, zalewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i dodajemy przepłukaną soczewicę, komosę ryżową i przyprawy.
Gotujemy przez 10-12 min. dodajemy pokrojonego w kostkę batata i dalej gotujemy aż będzie miękki:) Smacznego!