Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i pożywna zupa, idealna gdy mamy mało czasu na gotowanie. Zupa jest z rodzaju tych rozgrzewających, ale warto ją jeść przez cały rok, ze względu na wartości odżywcze :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22420
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14454
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4467
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43571
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 559
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 532
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22420
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14454
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4467
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43571
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 559
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 532
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem. Jak się zarumieni dodajemy pokrojone warzywa, ja marchewkę kroję w talarki a pietruszkę i selera w słupki.
Smażymy przez 4-5 minut, zalewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i dodajemy przepłukaną soczewicę, komosę ryżową i przyprawy.
Gotujemy przez 10-12 min. dodajemy pokrojonego w kostkę batata i dalej gotujemy aż będzie miękki:) Smacznego!