Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i pożywna zupa, idealna gdy mamy mało czasu na gotowanie. Zupa jest z rodzaju tych rozgrzewających, ale warto ją jeść przez cały rok, ze względu na wartości odżywcze :)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2737
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1261
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 723
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 75
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2737
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1261
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 723
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 75
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem. Jak się zarumieni dodajemy pokrojone warzywa, ja marchewkę kroję w talarki a pietruszkę i selera w słupki.
Smażymy przez 4-5 minut, zalewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i dodajemy przepłukaną soczewicę, komosę ryżową i przyprawy.
Gotujemy przez 10-12 min. dodajemy pokrojonego w kostkę batata i dalej gotujemy aż będzie miękki:) Smacznego!