Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę o kremowej konsystencji, która jest bardzo delikatna i pyszna. Groszek ptysiowy to wspaniały dodatek do zupy.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 106
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2758
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2515
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 106
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2758
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2515
Składniki
Dynię przekrawamy na pół, miąższ odkrawamy od skóry, pestki usuwamy. Oczyszczony miąższ dyni kroimy w kostkę i przekładamy do garnka, solimy, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy na wolnym ogniu około 30 minut. Rozgotowaną dynię miksujemy na gładką masę dolewamy wodę i mleko, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem następnie gotujemy przez około 10 minut, pilnując aby nie wykipiało. Gotową zupę podajemy z groszkiem ptysiowym. Smacznego!