Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z Fasoli Szparagowej

Zupa z Fasoli Szparagowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2940

Dodano:

Odsłon: 1203

Bardzo smaczna. W zimę świeżą fasolkę możemy zastąpić mrożoną. Będzie równie smaczne.

Składniki

  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 4 - 5 ziemniaków
  • 1 - 2 marchewki
  • 1/4 korzenia selera
  • 1 por biała część
  • ok. 350 - 400g Fasolki Szparagowej żółta
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka kopru
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z Fasoli Szparagowej

Przygotowanie

  1. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Pora w krążki.
    Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
    Następnie wrzucamy Fasolkę. Gotujemy aż będzie miękka.
    Doprawimy solą i pieprzem.
    Dodajemy śmietanę, natkę pietruszki i koper.
    Zagotowujemy i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń