Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w azjatyckim stylu z dodatkiem koreańskiej, pikantnej pasty Gochujang. Rozgrzewająca i bardzo wyrazista w smaku. Dzięki dodatkowi tofu i piersi z kaczki zupa jest bardzo konkretna.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3806
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 738
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3806
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 738
Składniki
Zaczniemy od dodatków. Najlepiej zamarynować je już dzień wcześniej. Przygotowujemy marynatę - mieszamy gochujang, sos sojowy i syrop z agawy. Piersi z kaczki nacinamy (nacinamy tłuszcz, aby nie uszkodzić mięsa). Tofu delikatnie dociskamy pomiędzy ręcznikami papierowymi, po osuszeniu kroimy w kostkę. Marynatą nacieramy piersi z kaczki, zalewamy tofu. Zostawiamy w lodówce do zamarynowania na całą noc.
Bulion mieszamy z pomidorami, dodajemy liście limonki, zgniecioną trawę cytrynową i podgrzewamy. Gdy zacznie się gotować dodajemy pokrojoną w plasterki marchew, pieczarki pokrojone w plasterki, poszatkowaną pekińską i kukurydzę. Doprawiamy pastą gochujang. Zupę gotujemy, aż warzywa będą lekko miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną kolendrę (zostawiamy tylko trochę do dekoracji). W międzyczasie przygotowujemy wybrany makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wracamy do dodatków. Pierś z kaczki układamy na zimnej patelni skórą do dołu. Smażymy około 10 minut, aż skórka się zarumieni i wytopi się z niej tłuszcz. Teraz obracamy i smażymy jeszcze około 5 minut. Zdejmujemy na talerz i przykrywamy folią aluminiową na około 5 minut. Po tym czasie kroimy w plasterki. Tofu smażymy na oleju sezamowym, aż do zarumienienia.
Do misek nakładamy porcje makaronu, zalewamy zupą, na to układamy tofu, pierś z kaczki i posypujemy świeżą kolendrą.