Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarmuż należy do rodziny kapustowatych. Jest doskonałym źródłem żelaza. Posiada również inne wartości odżywcze. Połączenie z jarzynami i grzybami wyszło wybornie.
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5956
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 357
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 564
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 746
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1181
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5956
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 357
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 564
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 746
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1181
Składniki
Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Ziemniaki w dużą kostkę. Warzywa podsmażamy na maśle, dodajemy grzyby i dusimy przez kilka minut pod przykryciem. Następnie dodajemy jarmuż wraz z zalewą, dolewamy wrzątku (do poziomu 1,5 litra), liście laurowe, ziele angielskie i lubczyk. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną trybulą.