Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarmuż należy do rodziny kapustowatych. Jest doskonałym źródłem żelaza. Posiada również inne wartości odżywcze. Połączenie z jarzynami i grzybami wyszło wybornie.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 436
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 363
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 436
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 363
Składniki
Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Ziemniaki w dużą kostkę. Warzywa podsmażamy na maśle, dodajemy grzyby i dusimy przez kilka minut pod przykryciem. Następnie dodajemy jarmuż wraz z zalewą, dolewamy wrzątku (do poziomu 1,5 litra), liście laurowe, ziele angielskie i lubczyk. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną trybulą.