Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarmuż należy do rodziny kapustowatych. Jest doskonałym źródłem żelaza. Posiada również inne wartości odżywcze. Połączenie z jarzynami i grzybami wyszło wybornie.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424842
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424842
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Ziemniaki w dużą kostkę. Warzywa podsmażamy na maśle, dodajemy grzyby i dusimy przez kilka minut pod przykryciem. Następnie dodajemy jarmuż wraz z zalewą, dolewamy wrzątku (do poziomu 1,5 litra), liście laurowe, ziele angielskie i lubczyk. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną trybulą.