Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarmuż należy do rodziny kapustowatych. Jest doskonałym źródłem żelaza. Posiada również inne wartości odżywcze. Połączenie z jarzynami i grzybami wyszło wybornie.
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 147
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 375
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 147
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 375
Składniki
Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Ziemniaki w dużą kostkę. Warzywa podsmażamy na maśle, dodajemy grzyby i dusimy przez kilka minut pod przykryciem. Następnie dodajemy jarmuż wraz z zalewą, dolewamy wrzątku (do poziomu 1,5 litra), liście laurowe, ziele angielskie i lubczyk. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną trybulą.