Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2330 Ocena: 51798
Dodano: 10.05.2018
Odsłon: 370
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Por kroimy w piórka.
Ziemniaki w dużą kostkę.
Warzywa podsmażamy na maśle, dodajemy grzyby i dusimy przez kilka minut pod przykryciem.
Następnie dodajemy jarmuż wraz z zalewą, dolewamy wrzątku (do poziomu 1,5 litra), liście laurowe, ziele angielskie i lubczyk. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną trybulą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (15)

Maudie 16 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Na taką zupkę to ja się chętnie piszę:)))) Super połączenie,poezja!!! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 14 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo smakowita i finezyjna zupka <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 14 maja 2018Zgłoś do usunięcia
jaka smaczna zupka i same dobre skladniki :-)Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

ciacho50 11 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna, pożarła bym natychmiast -:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 11 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Wygląda apetycznie ;-))) Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 11 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Wygląda obłędnie :) To musi smakować! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 11 maja 2018Zgłoś do usunięcia
To moze zagrac! :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz