Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa powstała po "zawieszeniu" się w sklepie...co by tu :P Nie wiemy czy tylko u nas pojawia się taka "magnezja"... w każdym bądź razie, przede wszystkim spodobał się nam makaron ryżowy, świderki. Fajny, delikatny w smaku, sprawia wrażenie, że lekko rozgotowany jest. No i jest...zupa z pekinki, niesamowicie warzywna, pomimo wołowego wywaru.
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1175
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 95
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1148
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2356
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2440
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1092
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1175
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 95
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1148
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2356
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2440
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1092
Składniki
Szponder myjemy, zalewamy zimną wodą (1,5 l), dodajemy obrany imbir, ząbek czosnku, kapelusz suszonego podgrzybka, liście kaffiru, ziele angielskie, liść laurowy, opaloną pietruszkę i łyżeczkę soli. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 2 godzin. Wywar przecedzamy i wlewamy z powrotem do garnka. Mięso ze szpondra kroimy na kawałki. Marchew i seler kroimy w julenkę, pora w krążki, pieczarki tak, jak lubimy. Wrzucamy do wywaru razem z pokrojonym mięsem, gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Paprykę kroimy w paski, dodajemy do zupy. Chwilę gotujemy i wrzucamy grubo pokrojoną kapustę pekińską. Gotujemy dalej 5-7 min, po czym wrzucamy makaron. Całość podgrzewamy na małym ogniu do miękkości makaronu. Zupę do smaku doprawiamy solą, pieprzem, kozieradką. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.