Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa, polecam :)
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2873
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 244
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2873
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 244
Składniki
klopsy: Do zmielonego mięsa dodajemy przeciśnięty przez praską czosnek, majeranek, bułkę tartą, pieprz, sól. Wyrabiamy mięso z przyprawami. Z wyrobionego mięsa formujemy klopsy.
W 1,5 litra wody z dodatkiem domowej kostki rosołowej, suszonej włoszczyzny, selera, pora, liści laurowych, ziela angielskiego, gotujemy klopsy (około 10-15 minut).
Ugotowane klopsy wyjmujemy.
Do wywaru zupy dodajemy suszony lubczyk, makaron łazanki i gotujemy do jego miękkości.
Gdy makaron będzie miękki dodajemy ponownie klopsy do garnka.
zakwaszamy sokiem z kapusty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilka minut, zabielamy śmietaną i kończymy gotowanie.
Gotową zupę nalewamy do talerza i konsumujemy. Smacznego!!!