Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa, polecam :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1244
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10197
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 700
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1244
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10197
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 700
Składniki
klopsy: Do zmielonego mięsa dodajemy przeciśnięty przez praską czosnek, majeranek, bułkę tartą, pieprz, sól. Wyrabiamy mięso z przyprawami. Z wyrobionego mięsa formujemy klopsy.
W 1,5 litra wody z dodatkiem domowej kostki rosołowej, suszonej włoszczyzny, selera, pora, liści laurowych, ziela angielskiego, gotujemy klopsy (około 10-15 minut).
Ugotowane klopsy wyjmujemy.
Do wywaru zupy dodajemy suszony lubczyk, makaron łazanki i gotujemy do jego miękkości.
Gdy makaron będzie miękki dodajemy ponownie klopsy do garnka.
zakwaszamy sokiem z kapusty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilka minut, zabielamy śmietaną i kończymy gotowanie.
Gotową zupę nalewamy do talerza i konsumujemy. Smacznego!!!