Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa, polecam :)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5712
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3628
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 211
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5712
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3628
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 211
Składniki
klopsy: Do zmielonego mięsa dodajemy przeciśnięty przez praską czosnek, majeranek, bułkę tartą, pieprz, sól. Wyrabiamy mięso z przyprawami. Z wyrobionego mięsa formujemy klopsy.
W 1,5 litra wody z dodatkiem domowej kostki rosołowej, suszonej włoszczyzny, selera, pora, liści laurowych, ziela angielskiego, gotujemy klopsy (około 10-15 minut).
Ugotowane klopsy wyjmujemy.
Do wywaru zupy dodajemy suszony lubczyk, makaron łazanki i gotujemy do jego miękkości.
Gdy makaron będzie miękki dodajemy ponownie klopsy do garnka.
zakwaszamy sokiem z kapusty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilka minut, zabielamy śmietaną i kończymy gotowanie.
Gotową zupę nalewamy do talerza i konsumujemy. Smacznego!!!