Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa, polecam :)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22044
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 75
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 360
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 85
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 143
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22044
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 75
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 360
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 85
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 143
Składniki
klopsy: Do zmielonego mięsa dodajemy przeciśnięty przez praską czosnek, majeranek, bułkę tartą, pieprz, sól. Wyrabiamy mięso z przyprawami. Z wyrobionego mięsa formujemy klopsy.
W 1,5 litra wody z dodatkiem domowej kostki rosołowej, suszonej włoszczyzny, selera, pora, liści laurowych, ziela angielskiego, gotujemy klopsy (około 10-15 minut).
Ugotowane klopsy wyjmujemy.
Do wywaru zupy dodajemy suszony lubczyk, makaron łazanki i gotujemy do jego miękkości.
Gdy makaron będzie miękki dodajemy ponownie klopsy do garnka.
zakwaszamy sokiem z kapusty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilka minut, zabielamy śmietaną i kończymy gotowanie.
Gotową zupę nalewamy do talerza i konsumujemy. Smacznego!!!