Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Al (K)ul (K)As. Egipska zupa z kolokazji/taro i juty warzywnej/ molokheja
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413867
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2189
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413867
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2189
Składniki
Bulwę taro obrałam i pokroiłam w kostkę jak ziemniaki- ma ciekawą strukturę i jest różowa. Oberwałam liście molokheji, umyłam je i poszatkowałam. Warzywa wrzuciłam do wody z kostką rosołowa- może być bulion i zaczęłam gotować. Taro gotuje się jak ziemniaki. Na oliwie podsmażyłam drobno pokrojony czosnek i chili i dodałam do warzyw.
Po 30 minutach taro będzie kremowe a molokheja puści kleisty sok, który naturalnie zagęści zupę. Zupa jest niezwykle zdrowa i smaczna! Smacznego :)