Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Al (K)ul (K)As. Egipska zupa z kolokazji/taro i juty warzywnej/ molokheja
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3781
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 635
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3781
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 635
Składniki
Bulwę taro obrałam i pokroiłam w kostkę jak ziemniaki- ma ciekawą strukturę i jest różowa. Oberwałam liście molokheji, umyłam je i poszatkowałam. Warzywa wrzuciłam do wody z kostką rosołowa- może być bulion i zaczęłam gotować. Taro gotuje się jak ziemniaki. Na oliwie podsmażyłam drobno pokrojony czosnek i chili i dodałam do warzyw.
Po 30 minutach taro będzie kremowe a molokheja puści kleisty sok, który naturalnie zagęści zupę. Zupa jest niezwykle zdrowa i smaczna! Smacznego :)