Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Al (K)ul (K)As. Egipska zupa z kolokazji/taro i juty warzywnej/ molokheja
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 20
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4181
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8607
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 877
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 20
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4181
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8607
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 877
Składniki
Bulwę taro obrałam i pokroiłam w kostkę jak ziemniaki- ma ciekawą strukturę i jest różowa. Oberwałam liście molokheji, umyłam je i poszatkowałam. Warzywa wrzuciłam do wody z kostką rosołowa- może być bulion i zaczęłam gotować. Taro gotuje się jak ziemniaki. Na oliwie podsmażyłam drobno pokrojony czosnek i chili i dodałam do warzyw.
Po 30 minutach taro będzie kremowe a molokheja puści kleisty sok, który naturalnie zagęści zupę. Zupa jest niezwykle zdrowa i smaczna! Smacznego :)