Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa idealna dla wielbicieli krewetek. Delikatna w smaku <3
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 340
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 151
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 106
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 340
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 151
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 106
Składniki
Marchew kroimy w słupki ,szalotkę siekamy ,pora w piórka. Podsmażamy na łyżeczce masła ,dodajemy krewetki (wcześniej na sitku zalewamy ciepłą wodą ,by rozmrozić) i chwilę podsmażamy. Całość zalewamy bulionem ,dodajemy rozgniecioną trawę cytrynową i posiekaną kapustę. Zagotowujemy ,zmniejszamy płomień i wrzucamy ryż. Całość gotujemy do miękkości ryżu (ok. 20 min) ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.