Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i pyszna zupa w stylu azjatyckim. Polecam nawet początkującym kucharzom!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1802
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8366
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253417
Polecam.
Odsłon: 1457
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1802
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8366
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253417
Polecam.
Odsłon: 1457
Składniki
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 10 minut, potem kroimy w plasterki. Robimy wywar. Gotujemy małą ilość wody z zielem, pieprzem, liściem laurowym, grzybami mun, pokrojoną marchewką i suszonymi warzywami rosołowymi. Czosnek i imbir obieramy i wyciskamy do wywaru. Imbir można zetrzeć na tarce z małymi oczkami, ale w wyciskarce do czosnku jest szybciej. Dodajemy chilli, sos sojowy, trawę cytrynową. Gotujemy 5 minut. Dodajemy mleko kokosowe i znów chwilę gotujemy. W międzyczasie możemy przygotować makaron - zalewamy go wrzątkiem i odstawiamy na 3 minuty. Potem odcedzamy i rozkładamy na talerze. Wracamy do zupy. do gotującego się wywaru wrzucamy opłukane i obrane krewetki. Gotujemy ok 5 minut. Nie można przetrzymać ich dłużej, bo będą niesmaczne. Doprawiamy zupę do smaku. Zamiast soli używałam sosu sojowego, wy oczywiście możecie dosolić tak, aby wam smakowała.