Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i pyszna zupa w stylu azjatyckim. Polecam nawet początkującym kucharzom!
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 10 minut, potem kroimy w plasterki.
Robimy wywar. Gotujemy małą ilość wody z zielem, pieprzem, liściem laurowym, grzybami mun, pokrojoną marchewką i suszonymi warzywami rosołowymi. Czosnek i imbir obieramy i wyciskamy do wywaru. Imbir można zetrzeć na tarce z małymi oczkami, ale w wyciskarce do czosnku jest szybciej. Dodajemy chilli, sos sojowy, trawę cytrynową. Gotujemy 5 minut.
Dodajemy mleko kokosowe i znów chwilę gotujemy.
W międzyczasie możemy przygotować makaron - zalewamy go wrzątkiem i odstawiamy na 3 minuty. Potem odcedzamy i rozkładamy na talerze.
Wracamy do zupy. do gotującego się wywaru wrzucamy opłukane i obrane krewetki. Gotujemy ok 5 minut. Nie można przetrzymać ich dłużej, bo będą niesmaczne.
Doprawiamy zupę do smaku. Zamiast soli używałam sosu sojowego, wy oczywiście możecie dosolić tak, aby wam smakowała.
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 35
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 53
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 35
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 53
Składniki
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 10 minut, potem kroimy w plasterki. Robimy wywar. Gotujemy małą ilość wody z zielem, pieprzem, liściem laurowym, grzybami mun, pokrojoną marchewką i suszonymi warzywami rosołowymi. Czosnek i imbir obieramy i wyciskamy do wywaru. Imbir można zetrzeć na tarce z małymi oczkami, ale w wyciskarce do czosnku jest szybciej. Dodajemy chilli, sos sojowy, trawę cytrynową. Gotujemy 5 minut. Dodajemy mleko kokosowe i znów chwilę gotujemy. W międzyczasie możemy przygotować makaron - zalewamy go wrzątkiem i odstawiamy na 3 minuty. Potem odcedzamy i rozkładamy na talerze. Wracamy do zupy. do gotującego się wywaru wrzucamy opłukane i obrane krewetki. Gotujemy ok 5 minut. Nie można przetrzymać ich dłużej, bo będą niesmaczne. Doprawiamy zupę do smaku. Zamiast soli używałam sosu sojowego, wy oczywiście możecie dosolić tak, aby wam smakowała.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z botwiny na mięsie
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupy
Krem ze szparagów
Zupy
Lekka zupka
Zupa z botwiny na mięsie
O tej porze roku botwinka powinna jak najczęściej gościć na naszych stołach....
Odsłon: 16
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Jeśli jesteście zwolennikami zup to serdecznie zapraszam po przepis
Odsłon: 162