Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko różyczki mogą być jadalne, wszak bardzo lubimy. Produkt wykorzystany na 100 %. Głąb można zetrzeć na grubych oczkach, powstaną pyszne placki ;) A tu liście…mega <3
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2142
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6950
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1103
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2142
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6950
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1103
Składniki
Liście kalafiora płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą (1,5 l), dodajemy masło i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy i blendujemy. Podgrzewamy. Słoninę kroimy na cienkie plasterki i na wolnym ogniu prażymy. Zupę do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną chili. Podajemy ze świeżym pieczywem.