Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna zupa rodem z kuchni brytyjskiej
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 86
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 279
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 317
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 172
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 140
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 86
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 279
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 317
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 172
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 140
Składniki
W rondlu podgrzać 1/2 szklanki bulionu, dodać cebulę, czosnek, kumin, dołożyć marchew i seler, gotować 5 minut, mieszać. Dodać pozostały bulion oraz wodę i zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować około 20 minut bez przykrycia.
Zupę zmiksować partiami, aż będzie jednolita. Dodać soczewicę i gotować na małym ogniu, aż soczewica zmięknie. Do gorącej zupy dodać maślankę, podawać odrazu po przygotowaniu. Smacznego.