Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna zupa rodem z kuchni brytyjskiej
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326472
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16882
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5520
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326472
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16882
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5520
Składniki
W rondlu podgrzać 1/2 szklanki bulionu, dodać cebulę, czosnek, kumin, dołożyć marchew i seler, gotować 5 minut, mieszać. Dodać pozostały bulion oraz wodę i zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować około 20 minut bez przykrycia.
Zupę zmiksować partiami, aż będzie jednolita. Dodać soczewicę i gotować na małym ogniu, aż soczewica zmięknie. Do gorącej zupy dodać maślankę, podawać odrazu po przygotowaniu. Smacznego.