Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna zupa rodem z kuchni brytyjskiej
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21595
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21595
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Składniki
W rondlu podgrzać 1/2 szklanki bulionu, dodać cebulę, czosnek, kumin, dołożyć marchew i seler, gotować 5 minut, mieszać. Dodać pozostały bulion oraz wodę i zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować około 20 minut bez przykrycia.
Zupę zmiksować partiami, aż będzie jednolita. Dodać soczewicę i gotować na małym ogniu, aż soczewica zmięknie. Do gorącej zupy dodać maślankę, podawać odrazu po przygotowaniu. Smacznego.