Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna zupa rodem z kuchni brytyjskiej
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1594
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 512
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1594
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 512
Składniki
W rondlu podgrzać 1/2 szklanki bulionu, dodać cebulę, czosnek, kumin, dołożyć marchew i seler, gotować 5 minut, mieszać. Dodać pozostały bulion oraz wodę i zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować około 20 minut bez przykrycia.
Zupę zmiksować partiami, aż będzie jednolita. Dodać soczewicę i gotować na małym ogniu, aż soczewica zmięknie. Do gorącej zupy dodać maślankę, podawać odrazu po przygotowaniu. Smacznego.