Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z mięsem mielonym to kremowa propozycja, która nawiązuje do lubianych przez wszystkich hamburgerów. Choć połączenie mięsa mielonego i warzyw w zupie nie jest oczywiste, to warto spróbować tego dania. Mocna serowa nuta sprawia, że z pewnością będzie uwielbiana także przez najmłodszych. Z pewnością też zaspokoi nawet bardzo silny głód. Bez obaw możesz też użyć innych warzyw czy składników, które znajdziesz w lodówce, a których termin przydatności do spożycia niebezpiecznie się zbliża.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1585
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1400
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1358
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1585
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1400
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1358
Składniki
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni podsmaż wołowinę z cebulą do zrumienienia. Odcedź tłuszcz. Dodaj bardzo drobno posiekany czosnek i smaż go do zrumienienia. Zawartość patelni przenieś do dużego garnka.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Marchewkę posiekaj w drobniejszą kostkę. Warzywa przełóż także do garnka. Całość zalej bulionem.
Zupę z mięsem mielonym gotuj na średnim ogniu przez 30-40 minut lub do miękkości ziemniaków.
W miseczce wymieszaj mleko ze skrobią ziemniaczaną. Mieszankę wlej do zupy i wymieszaj.
Ser topiony pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Mieszaj do rozpuszczenia. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Danie przelej do miseczek i podawaj na ciepło, po posypaniu siekaną natką pietruszki i bazylią.