Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z mięsem mielonym to kremowa propozycja, która nawiązuje do lubianych przez wszystkich hamburgerów. Choć połączenie mięsa mielonego i warzyw w zupie nie jest oczywiste, to warto spróbować tego dania. Mocna serowa nuta sprawia, że z pewnością będzie uwielbiana także przez najmłodszych. Z pewnością też zaspokoi nawet bardzo silny głód. Bez obaw możesz też użyć innych warzyw czy składników, które znajdziesz w lodówce, a których termin przydatności do spożycia niebezpiecznie się zbliża.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni podsmaż wołowinę z cebulą do zrumienienia. Odcedź tłuszcz. Dodaj bardzo drobno posiekany czosnek i smaż go do zrumienienia. Zawartość patelni przenieś do dużego garnka.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Marchewkę posiekaj w drobniejszą kostkę. Warzywa przełóż także do garnka. Całość zalej bulionem.
Zupę z mięsem mielonym gotuj na średnim ogniu przez 30-40 minut lub do miękkości ziemniaków.
W miseczce wymieszaj mleko ze skrobią ziemniaczaną. Mieszankę wlej do zupy i wymieszaj.
Ser topiony pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Mieszaj do rozpuszczenia. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Danie przelej do miseczek i podawaj na ciepło, po posypaniu siekaną natką pietruszki i bazylią.