Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzają się nawet w zupie.
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 241
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 357
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 241
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 357
Składniki
W rondelku przygotowałem wywar mięsno warzywny: Skrzydełka, natki, grzyb, ziele angielskie, liść laurowy, seler, pietruszkę, łyżeczkę soli, pieprz w ziarnach, listek lubczyku zalałem zimną wodą (1,5 l), doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem płomień i gotowałem 20 min. Wywar przecedziłem. W garnku na roztopionym maśle podsmażyłem starte na tarce do jarzyn marchewki i pietruszkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalałem gorącym wywarem i gotowałem jeszcze 15 min. Ogórki starłem na tarce o dużych oczkach, dodałem do zupy, gotowałem na małym ogniu 15 min. Zupę zabieliłem słodką śmietaną, do smaku doprawiłem sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podałem z posiekanym koperkiem.