Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj aromatyczna, kremowa i rozgrzewająca zupa - krem z pieczonych papryk. Prosta i pyszna. Polecam
garnek, patelnia, nóż, blaszka , miska, blender, folia lub ścierka,
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203290
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203290
Składniki
Paprykę ułożyć na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 230 stopni. przez około 10 minut, co jakiś czas obracając. Paprykę po upieczeniu wyjąć do miski, zakryć ścierkę lub folią i całkowicie wystudzić. Ściągnąć z papryki skórkę i pokroić na mniejsze kawałki. W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę , włożyć pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć do zeszklenia, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. dodać słodka i ostrą paprykę oraz pokrojone w kawałki pomidory. Dodać bulion i zagotować. Do całości dołożyć przygotowaną paprykę i chwile gotować około 10 minut, po czym zmiksować, dodać tymianek i doprawić do smaku. Po zmiksowaniu walc śmietanę i wymieszać. Zupę podawać z grzankami przygotowanymi z chleba, posypaną startą mozzarellą i oprószoną posiekaną natką pietruszki . Smacznego
Pyszna zupa gotowa do podania.