Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj aromatyczna, kremowa i rozgrzewająca zupa - krem z pieczonych papryk. Prosta i pyszna. Polecam
garnek, patelnia, nóż, blaszka , miska, blender, folia lub ścierka,
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 33
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4196
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 581
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 680
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 33
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4196
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 581
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 680
Składniki
Paprykę ułożyć na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 230 stopni. przez około 10 minut, co jakiś czas obracając. Paprykę po upieczeniu wyjąć do miski, zakryć ścierkę lub folią i całkowicie wystudzić. Ściągnąć z papryki skórkę i pokroić na mniejsze kawałki. W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę , włożyć pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć do zeszklenia, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. dodać słodka i ostrą paprykę oraz pokrojone w kawałki pomidory. Dodać bulion i zagotować. Do całości dołożyć przygotowaną paprykę i chwile gotować około 10 minut, po czym zmiksować, dodać tymianek i doprawić do smaku. Po zmiksowaniu walc śmietanę i wymieszać. Zupę podawać z grzankami przygotowanymi z chleba, posypaną startą mozzarellą i oprószoną posiekaną natką pietruszki . Smacznego
Pyszna zupa gotowa do podania.