Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy robi się zimno, nie ma nic lepszego niż ciepła, kremowa zupa. Moja zupa z porów jest nieskomplikowana, smaczna i gotowa w niecałe 30 minut. Zupa jest nie tylko łatwa do zrobienia, ale sycąca dzięki karmelizowanym ziemniakom i idealna na chłodne dni.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 69
Dziś do pracy.
Odsłon: 98
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 70
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15374
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 282
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 69
Dziś do pracy.
Odsłon: 98
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 70
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15374
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 282
Składniki
Dokladnie umyc pora i pokroic w krazki. Ziemniaki i cebule obrac i pokroic w kostke, imbir obrac i posiekac. W duzym garnku podgrzac olej i podsmazyc cebule, imbir i ziemniaki. Dodac krazki pora, chwile podsmazyc, doprawic sola i odrobina cukru. Wlac bulion i gotowac przez ok. 20 min. do miekkosci. Zmiksowac blenderem i ponownie doprawic do smaku. Na koniec dodac troche pieprzu i oleju rzepakowego.
Podczas gdy zupa sie gotuje, obrac ziemniaki i pokroic w drobna kostke. Rozgrzac olej roslinny na patelni i smazyc ziemniaki na srednim ogniu ok. 15 minut, az beda chrupiace. Patelnia nie moze byc zbyt goraca, w przeciwnym razie kostki ziemniaczane zbyt szybko zciemnieja. Na koniec dodac sól i cukier. Oderwac liscie z galazek majeranku i dodac do ziemniaków.
Zupe podawac z chrupiacymi karmelizowanymi ziemniakami.