Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy robi się zimno, nie ma nic lepszego niż ciepła, kremowa zupa. Moja zupa z porów jest nieskomplikowana, smaczna i gotowa w niecałe 30 minut. Zupa jest nie tylko łatwa do zrobienia, ale sycąca dzięki karmelizowanym ziemniakom i idealna na chłodne dni.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37475
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37475
Składniki
Dokladnie umyc pora i pokroic w krazki. Ziemniaki i cebule obrac i pokroic w kostke, imbir obrac i posiekac. W duzym garnku podgrzac olej i podsmazyc cebule, imbir i ziemniaki. Dodac krazki pora, chwile podsmazyc, doprawic sola i odrobina cukru. Wlac bulion i gotowac przez ok. 20 min. do miekkosci. Zmiksowac blenderem i ponownie doprawic do smaku. Na koniec dodac troche pieprzu i oleju rzepakowego.
Podczas gdy zupa sie gotuje, obrac ziemniaki i pokroic w drobna kostke. Rozgrzac olej roslinny na patelni i smazyc ziemniaki na srednim ogniu ok. 15 minut, az beda chrupiace. Patelnia nie moze byc zbyt goraca, w przeciwnym razie kostki ziemniaczane zbyt szybko zciemnieja. Na koniec dodac sól i cukier. Oderwac liscie z galazek majeranku i dodac do ziemniaków.
Zupe podawac z chrupiacymi karmelizowanymi ziemniakami.