Zupy Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Cebulę, selera i paprykę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce, wycisnąć czosnek i dusić na oliwie dopóki marchewka i seler nie będą miękkie. Dodać wodę, soczewicę, bulion warzywny, liść laurowy, pomidory w puszce i koncentrat. Gotować dopóki soczewica nie będzie miękka (podlać wodą w razie potrzeby). Doprawić wegetą i pieprzem. Najlepsza z grzankami lub świeżą bułeczką. Przed podaniem posypać natką pietruszki ( można też polać łyżką śmietany). SMACZNEGO :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

oldzia 26 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Rewelacyjna zupa, ja przed podaniem miksuję ją.5 Kto głosował? | Odpowiedz

ines 26 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
obojętnie :) ja robię z takiej jaką akurat mam. jednak różnica jest jeżeli chodzi o chili- jeśli dusisz warzywa ze świeżą papryczką nadaje to zupie fajny wyostrzony smak ( sypka przyprawa chili nie daje takiego smaku )4 Kto głosował? | Odpowiedz

wejza21 25 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
mam pytanie czy soczewica ma byc zielona czy rozowa0 Kto głosował? | Odpowiedz