Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa z czerwonej soczewicy to dobry pomysł na wegański obiad.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 564
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 698
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 190
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 564
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 698
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 190
Składniki
Soczewicę zalać letnią wodą i odstawić na 30 minut do namoczenia.
Marchewkę, seler, pietruszkę i ziemniaki obrać, umyć i pokroić: jarzyny w mniejszą kostkę, ziemniaki w większą.
Por obrać, umyć dokładnie pod bieżącą wodą, przekroić wzdłuż i pokroić na półplasterki.
Seler naciowy umyć i pokroić na plasterki.
Namoczoną soczewicę odcedzić.
Około 1,5 litra wody doprowadzić do wrzenia, dodać do niej soczewicę i gotować przez około 5 minut.
Do soczewicy dodać pokrojone warzywa, ziele angielskie, liście laurowe, cząber oraz sól do smaku i gotować pod przykryciem do miękkości składników.
Dodać przecier lub sok pomidorowy i zagotować. Przed podaniem oprószyć świeżo mielonym pieprzem.