Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis podany przeze mnie bazuje na azjatyckim sposobie przyprawienia zupy, czyli główną przyprawą jest tu kminek mielony z odrobiną odrobiną mięty, płatki chili. Tym,którzy nie lubią kminku, polecam nie używać go w przepisie, a tym, którzy są ostrożni w doświadczaniu różnych smaków sugeruję użyć tej przyprawy mniej.
Patelnia garnek deska i nóż do krojenia
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8388
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253710
Polecam.
Odsłon: 1481
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8388
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253710
Polecam.
Odsłon: 1481
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na szklisty kolor na oliwie z oliwek, po czym dodać czosnek. W tym czasie wstawić wodę do gotowania warzyw.
Do cebuli i czosnku dodać koncentrat pomidorowy, a następnie pastę ze słodkiej papryki. Dobrze wymieszać, po czym odstawić z ognia na bok.
Warzywa obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na wodę.
Do warzyw dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotować 20 minut.
Odważyć 180 g soczewicy, dobrze spłukać pod bieżącą wodą i dodać do warzyw po około 20 minutach gotowania.
Po 20 minutach gotowania dodać zawartość patelni, dobrze wymieszać.
Do zupy dodać przyprawy.
Dodać śmietanę, zdjąć z ognia i zmiksować na jednolitą konsystencję. Doprawić solą. Zupę można podawać z chlebem pita, bułką lub grzankami.