Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis podany przeze mnie bazuje na azjatyckim sposobie przyprawienia zupy, czyli główną przyprawą jest tu kminek mielony z odrobiną odrobiną mięty, płatki chili. Tym,którzy nie lubią kminku, polecam nie używać go w przepisie, a tym, którzy są ostrożni w doświadczaniu różnych smaków sugeruję użyć tej przyprawy mniej.
Patelnia garnek deska i nóż do krojenia
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 97
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4057
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 566
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 97
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4057
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 566
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na szklisty kolor na oliwie z oliwek, po czym dodać czosnek. W tym czasie wstawić wodę do gotowania warzyw.
Do cebuli i czosnku dodać koncentrat pomidorowy, a następnie pastę ze słodkiej papryki. Dobrze wymieszać, po czym odstawić z ognia na bok.
Warzywa obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na wodę.
Do warzyw dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotować 20 minut.
Odważyć 180 g soczewicy, dobrze spłukać pod bieżącą wodą i dodać do warzyw po około 20 minutach gotowania.
Po 20 minutach gotowania dodać zawartość patelni, dobrze wymieszać.
Do zupy dodać przyprawy.
Dodać śmietanę, zdjąć z ognia i zmiksować na jednolitą konsystencję. Doprawić solą. Zupę można podawać z chlebem pita, bułką lub grzankami.