Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kurek najlepsza.
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 20
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 31
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2663
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 109
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 20
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 31
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 53
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2663
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 109
Składniki
Wykonanie: Kurki umyć i namoczyć, najlepiej na noc.
Następnie w tej samej wodzie ugotować . Kaszę zalać zimną woda ( 1 szklanka) z połową łyżki masła i gotować na wolnym ogniu z solą do smaku około 20 minut.
Warzywa umyć, pokroić w cienkie paski i poddusić z resztą masła, zalać wrzącą wodą ( około szklanki) osolić i ugotować do miękkości.Połączyć warzywa z wywarem grzybowym, dodać ugotowaną kaszę, pokrojone grzybki.
Wlać mleko ze śmietaną i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Rozlać na talerze i posypać natką pietruszki.