Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kurek najlepsza.
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 49
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 350
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4362
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 49
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 350
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4362
Składniki
Wykonanie: Kurki umyć i namoczyć, najlepiej na noc.
Następnie w tej samej wodzie ugotować . Kaszę zalać zimną woda ( 1 szklanka) z połową łyżki masła i gotować na wolnym ogniu z solą do smaku około 20 minut.
Warzywa umyć, pokroić w cienkie paski i poddusić z resztą masła, zalać wrzącą wodą ( około szklanki) osolić i ugotować do miękkości.Połączyć warzywa z wywarem grzybowym, dodać ugotowaną kaszę, pokrojone grzybki.
Wlać mleko ze śmietaną i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Rozlać na talerze i posypać natką pietruszki.