Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kurek najlepsza.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 45
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2375
Polecam.
Odsłon: 441
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 663
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1991
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 45
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2375
Polecam.
Odsłon: 441
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 663
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1991
Składniki
Wykonanie: Kurki umyć i namoczyć, najlepiej na noc.
Następnie w tej samej wodzie ugotować . Kaszę zalać zimną woda ( 1 szklanka) z połową łyżki masła i gotować na wolnym ogniu z solą do smaku około 20 minut.
Warzywa umyć, pokroić w cienkie paski i poddusić z resztą masła, zalać wrzącą wodą ( około szklanki) osolić i ugotować do miękkości.Połączyć warzywa z wywarem grzybowym, dodać ugotowaną kaszę, pokrojone grzybki.
Wlać mleko ze śmietaną i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Rozlać na talerze i posypać natką pietruszki.