Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pożywna, aromatyczna zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodno, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy. Poza tym zupa zawiera soczewicę, którą warto włączyć do swojej diety.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3026
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 56
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 65
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3026
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 56
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 65
Składniki
Cebulę i czosnek poszatkować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie, przełożyć do garnka. Dodać ziemniaki, soczewicę i zalać wodą. Dodać suszoną włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe i 2-3 łyżki majeranku. Gotować na małym ogniu do miękkości soczewicy ( w razie potrzeby dolać wody). Przysmażoną kiełbasę przełożyć do garnka z warzywami. Dolać wody tak, aby było jej więcej niż składników zupy. Chwilę pogotować doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie zagęścić zupę. W miseczce wymieszać 1 łyżkę mąki z zimną wodą i dolać do gotującej się zupy. Chwilę pogotować i ściągnąć z ognia.