Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pożywna, aromatyczna zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodno, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy. Poza tym zupa zawiera soczewicę, którą warto włączyć do swojej diety.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21692
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 299
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21692
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 299
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Cebulę i czosnek poszatkować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie, przełożyć do garnka. Dodać ziemniaki, soczewicę i zalać wodą. Dodać suszoną włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe i 2-3 łyżki majeranku. Gotować na małym ogniu do miękkości soczewicy ( w razie potrzeby dolać wody). Przysmażoną kiełbasę przełożyć do garnka z warzywami. Dolać wody tak, aby było jej więcej niż składników zupy. Chwilę pogotować doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie zagęścić zupę. W miseczce wymieszać 1 łyżkę mąki z zimną wodą i dolać do gotującej się zupy. Chwilę pogotować i ściągnąć z ognia.