Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pożywna, aromatyczna zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodno, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy. Poza tym zupa zawiera soczewicę, którą warto włączyć do swojej diety.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 504
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 149
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 504
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 149
Składniki
Cebulę i czosnek poszatkować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie, przełożyć do garnka. Dodać ziemniaki, soczewicę i zalać wodą. Dodać suszoną włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe i 2-3 łyżki majeranku. Gotować na małym ogniu do miękkości soczewicy ( w razie potrzeby dolać wody). Przysmażoną kiełbasę przełożyć do garnka z warzywami. Dolać wody tak, aby było jej więcej niż składników zupy. Chwilę pogotować doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie zagęścić zupę. W miseczce wymieszać 1 łyżkę mąki z zimną wodą i dolać do gotującej się zupy. Chwilę pogotować i ściągnąć z ognia.