Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i smaczna zupa na obiad.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 60
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 166
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 369
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 60
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 166
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 369
Składniki
Wykonanie: Żołądki oczyścić z błonek, włożyć do wrzącej osolonej wody zaparzyć i odcedzić. Zalać ponownie wrzącą wodą, dodać listki laurowe, i pokrojony czosnek, kostki drobiowe i gotować na wolnym ogniu. Gdy żołądki będą już prawie miękkie dodać warzywa i ugotować do miękkości. Ugotowane żołądki możemy wyjąć z wywaru, pokroić w paski, włożyć z powrotem do zupy ale nie koniecznie, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zaciągnąć śmietanką, posypać natką pietruszki lecz nie zagotować, po czym podawać.