Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i smaczna zupa na obiad.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31336
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14675
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1393
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31336
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14675
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1393
Składniki
Wykonanie: Żołądki oczyścić z błonek, włożyć do wrzącej osolonej wody zaparzyć i odcedzić. Zalać ponownie wrzącą wodą, dodać listki laurowe, i pokrojony czosnek, kostki drobiowe i gotować na wolnym ogniu. Gdy żołądki będą już prawie miękkie dodać warzywa i ugotować do miękkości. Ugotowane żołądki możemy wyjąć z wywaru, pokroić w paski, włożyć z powrotem do zupy ale nie koniecznie, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zaciągnąć śmietanką, posypać natką pietruszki lecz nie zagotować, po czym podawać.