Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z żołądków drobiowych

Zupa z żołądków drobiowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 2319 Ocena: 14650

Dodano:

Odsłon: 710

Sycąca i smaczna zupa na obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Żołądki drobiowe ½ kg
  • Kostka drobiowa 2 szt.
  • Mieszanka warzywna z ziemniakami ½ kg
  • Listek laurowy 2 szt.
  • Śmietanka 30% ½ szklanki
  • Natka pietruszki posiekana 1-2 łyżki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Żołądki oczyścić z błonek, włożyć do wrzącej osolonej wody zaparzyć i odcedzić. Zalać ponownie wrzącą wodą, dodać listki laurowe, i pokrojony czosnek, kostki drobiowe i gotować na wolnym ogniu. Gdy żołądki będą już prawie miękkie dodać warzywa i ugotować do miękkości. Ugotowane żołądki możemy wyjąć z wywaru, pokroić w paski, włożyć z powrotem do zupy ale nie koniecznie, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zaciągnąć śmietanką, posypać natką pietruszki lecz nie zagotować, po czym podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń