Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14073
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16023
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6447
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14073
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16023
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6447
Składniki
Jajko ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i drobno posiekać. Zmieszać z posiekanym selerem naciowym, doprawić szczypta soli. Odłamać zdrewniałe końcówki szparogów. Pozostałą część szparagów dobrze wypłukać i obrać. Oczyszczone szparagi pokroić na kawałki 2-2,5 centymetrowe kawałki. W garnku rozgrzać oliwę, dodać pokrojone szparagi i podsmażyć przez 2 minuty, po upływie tego czasu podlać bulionem, tak aby były przykryte szparagi. Doprowadzić bulion do wrzenia, następnie zmniejszyć płomień i gotować do momentu aż łodygi szparagów będą miękkie.
Zmiksować szparagi z bulionem na gładką zupę i doprawić do smaku. Podawać posypane jajkiem zmieszanym z selerem naciowym.