Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ze szparagami

Zupa ze szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 229 Ocena: 2481

Dodano:

Odsłon: 445

Przepis na zupę ze szparagami

Składniki

  • jako
  • ¼ łodygi selera naciowego
  • 250 g szparagów
  • łyża oliwy
  • 500ml gorącego bulionu
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa ze szparagami

Przygotowanie

  1. Jajko ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i drobno posiekać. Zmieszać z posiekanym selerem naciowym, doprawić szczypta soli.
    Odłamać zdrewniałe końcówki szparogów. Pozostałą część szparagów dobrze wypłukać i obrać. Oczyszczone szparagi pokroić na kawałki 2-2,5 centymetrowe kawałki. W garnku rozgrzać oliwę, dodać pokrojone szparagi i podsmażyć przez 2 minuty, po upływie tego czasu podlać bulionem, tak aby były przykryte szparagi. Doprowadzić bulion do wrzenia, następnie zmniejszyć płomień i gotować do momentu aż łodygi szparagów będą miękkie.


  2. Zmiksować szparagi z bulionem na gładką zupę i doprawić do smaku. Podawać posypane jajkiem zmieszanym z selerem naciowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń