Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto jeden ze sposobów,w jaki można wykorzystać przepis na szpinak na pikantnie. Zwykle blendowalam zupy ze szpinaku, ale tym razem postanowiłam zrobić to tylko częściowo, aby dodać zielonego koloru. Jeśli podoba wam się przepis, spróbujcie go wypróbować.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 70
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2569
Polecam.
Odsłon: 469
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 688
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2005
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 70
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2569
Polecam.
Odsłon: 469
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 688
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2005
Składniki
Koper włoski kroimy na pół, odcinamy dolny twardy koniec oraz łodyżki, które użyjemy do zupy. Piórka odcinamy do ozdobienia zupy.
Ziemniak oraz pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, to samo z koprem włoskim. Wlewamy do garnka tyle tylko wody na początek, aby ugotować warzywa (300 ml).Wkładamy umyte warzywa do zimnej wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, przykrywamy i gotujemy.
W kostkę kroimy cebulę czosnek, chili,imbir drobniutko. Na patelnię wrzucamy na rozgrzany olej cebulę pokrojoną w kostkę, a po kilku minutach czosnek , imbir oraz chili.
Podsmażamy chwilę
Wrzucamy liście szpinaku w całości, dodajemy sól, cukier
Ciągle mieszamy przez chwilę aż szpinak nabierze żywego zielonego koloru.
Szpinak dodajemy do warzyw, kiedy są już miękkie.
Do zupy dodajemy szczyptę lubczyku. Dodajemy następne 200 ml wody tak, by zupa nie była zbyt rzadka.
Dodajemy mleko oraz śmietanę.
Ujmujemy trochę zupy (około 200 ml) z garnka do mniejszego wysokiego naczynia i blendujemy. Dodajemy następnie do zupy zblendowana część i zagotowujemy. Dodajemy sok z cytryny, gałkę muszkatołową i piórka z kopru włoskiego.