Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto jeden ze sposobów,w jaki można wykorzystać przepis na szpinak na pikantnie. Zwykle blendowalam zupy ze szpinaku, ale tym razem postanowiłam zrobić to tylko częściowo, aby dodać zielonego koloru. Jeśli podoba wam się przepis, spróbujcie go wypróbować.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4977
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10018
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4977
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10018
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Składniki
Koper włoski kroimy na pół, odcinamy dolny twardy koniec oraz łodyżki, które użyjemy do zupy. Piórka odcinamy do ozdobienia zupy.
Ziemniak oraz pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, to samo z koprem włoskim. Wlewamy do garnka tyle tylko wody na początek, aby ugotować warzywa (300 ml).Wkładamy umyte warzywa do zimnej wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, przykrywamy i gotujemy.
W kostkę kroimy cebulę czosnek, chili,imbir drobniutko. Na patelnię wrzucamy na rozgrzany olej cebulę pokrojoną w kostkę, a po kilku minutach czosnek , imbir oraz chili.
Podsmażamy chwilę
Wrzucamy liście szpinaku w całości, dodajemy sól, cukier
Ciągle mieszamy przez chwilę aż szpinak nabierze żywego zielonego koloru.
Szpinak dodajemy do warzyw, kiedy są już miękkie.
Do zupy dodajemy szczyptę lubczyku. Dodajemy następne 200 ml wody tak, by zupa nie była zbyt rzadka.
Dodajemy mleko oraz śmietanę.
Ujmujemy trochę zupy (około 200 ml) z garnka do mniejszego wysokiego naczynia i blendujemy. Dodajemy następnie do zupy zblendowana część i zagotowujemy. Dodajemy sok z cytryny, gałkę muszkatołową i piórka z kopru włoskiego.