Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, delikatna i aksamitna zupa ziemniaczana z dodatkiem pora.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7888
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13655
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7888
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13655
Składniki
Udko zalej wodą, dodaj liść laurowy , ziele angielskie i zagotuj. Do gotującego się mięsa dodaj: obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, obrane i starte na tarce o grubych oczkach marchewkę i pietruszkę, ząbek czosnku, koperek, natkę pietruszki, przyprawę do zup i kostkę rosołową. Pora przetnij wzdłuż na pół, a następnie poszatkuj w cienkie paseczki i dodaj do zupy. Wszystko razem gotuj do miękkości mięsa i warzyw. Na patelni na rozgrzanym smalcu usmaż pokrojony w kostkę boczek, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko razem podsmaż do zrumienienia się cebuli, po czym dodaj mąkę i wszystko razem dokładnie wymieszaj i samaż do momentu powstania tak jakby piany. Przelej wszystko do gotującej się zupy, jednocześnie cały czas mieszając zupę tak aby nam nie powstały grudki. Dodaj śmietanę i wszystko razem zagotuj. Smacznego!