Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, delikatna i aksamitna zupa ziemniaczana z dodatkiem pora.
Udko zalej wodą, dodaj liść laurowy , ziele angielskie i zagotuj. Do gotującego się mięsa dodaj: obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, obrane i starte na tarce o grubych oczkach marchewkę i pietruszkę, ząbek czosnku, koperek, natkę pietruszki, przyprawę do zup i kostkę rosołową. Pora przetnij wzdłuż na pół, a następnie poszatkuj w cienkie paseczki i dodaj do zupy. Wszystko razem gotuj do miękkości mięsa i warzyw. Na patelni na rozgrzanym smalcu usmaż pokrojony w kostkę boczek, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko razem podsmaż do zrumienienia się cebuli, po czym dodaj mąkę i wszystko razem dokładnie wymieszaj i samaż do momentu powstania tak jakby piany. Przelej wszystko do gotującej się zupy, jednocześnie cały czas mieszając zupę tak aby nam nie powstały grudki. Dodaj śmietanę i wszystko razem zagotuj. Smacznego!
Pyszna i pożywna zupa dla amatorów łososia:) Nawet moja córka, która nie jada...
Odsłon: 1784
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1901
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 226
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 179
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 254
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 100
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1901
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 226
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 179
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 254
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 100
Składniki
Udko zalej wodą, dodaj liść laurowy , ziele angielskie i zagotuj. Do gotującego się mięsa dodaj: obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, obrane i starte na tarce o grubych oczkach marchewkę i pietruszkę, ząbek czosnku, koperek, natkę pietruszki, przyprawę do zup i kostkę rosołową. Pora przetnij wzdłuż na pół, a następnie poszatkuj w cienkie paseczki i dodaj do zupy. Wszystko razem gotuj do miękkości mięsa i warzyw. Na patelni na rozgrzanym smalcu usmaż pokrojony w kostkę boczek, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko razem podsmaż do zrumienienia się cebuli, po czym dodaj mąkę i wszystko razem dokładnie wymieszaj i samaż do momentu powstania tak jakby piany. Przelej wszystko do gotującej się zupy, jednocześnie cały czas mieszając zupę tak aby nam nie powstały grudki. Dodaj śmietanę i wszystko razem zagotuj. Smacznego!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa kaszubska
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Zupy
Zupa z zielonych szparagów
Zupy
Zupa z bobem
Zupa kaszubska
Zdrowa i smaczna zupa na obiad.
Odsłon: 215
Zupa grzybowa Bożeny
Zupa grzybowa to moja ulubiona zupa, którą można ugotować ze świeżych grzybów...
Odsłon: 149