Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prześlicznie zielona, wiosenna, zdrowa zupka ziołowa dla smakoszy i nie tylko:) smacznego:)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 32
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3529
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 32
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3529
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Składniki
Obierz cebulę, czosnek oraz ziemniaki. Czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę a ziemniaki na małe kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć przygotowane warzywa. Mieszając smaż 2-3 minuty. Następnie dolej bulion, zagotuj.
Cukinię pokrój w kostkę, wrzuć do garnka i gotuj, tak długo aż wszystkie warzywa będą miękkie. Szpinak opłucz, pokrój na kawałki, dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut. Zupę zmiksuj na gładko. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Fasolkę opłucz, strączki oczyść, pokrój na duże kawałki. Wrzuć do posolonego wrzątku, pczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj ok. 5 minut. Fasolkę przełóż do zupy, zamieszaj. Rozlej do miseczek, ew. udekoruj z kleksem kwaśnej śmietany lub jogurtu.