Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa na podrobach w jesiennej tonacji.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15716
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4735
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 407
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15716
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4735
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 407
Składniki
Żołądki dokładnie umyć i pokroić w mniejsze kawałki. W garnku, na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodać mięso i dusić na małym ogniu ok. 10 min. Dodać 2 l przegotowanej wody i listek laurowy, ziele angielskie i gotować 1 godz. na wolnym ogniu. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i tak samo zrobić z dynią. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać do garnka. Dodać również zioła prowansalskie, majeranek. Gotować na wolnym ogniu ok. 30 min. Dodać pieprz czarny młotkowany z kolendrą, sól do smaku oraz posiekany koperek. Zupę podawać gorącą. Smacznego.