Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa na podrobach w jesiennej tonacji.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22778
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15157
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4868
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45528
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22778
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15157
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4868
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45528
Składniki
Żołądki dokładnie umyć i pokroić w mniejsze kawałki. W garnku, na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodać mięso i dusić na małym ogniu ok. 10 min. Dodać 2 l przegotowanej wody i listek laurowy, ziele angielskie i gotować 1 godz. na wolnym ogniu. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i tak samo zrobić z dynią. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać do garnka. Dodać również zioła prowansalskie, majeranek. Gotować na wolnym ogniu ok. 30 min. Dodać pieprz czarny młotkowany z kolendrą, sól do smaku oraz posiekany koperek. Zupę podawać gorącą. Smacznego.