Do góry

Zupy Przepis na:

Zupka cebulowa.

Zupka cebulowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 3143

Dodano:

Odsłon: 768

Pożywna zupa cebulowa z bagietką zapiekaną z serem lub chrupiącymi grzankami wg uznania :)

Składniki

  • 500 g cebuli
  • 1 l bulionu warzywnego lub 1 l wody + kostka rosołowa drobiowa
  • 50 g masła
  • po 1 płaskiej łyżeczce : majeranku, ziół prowansalskich, oregano
  • sól, pieprz
  • bagietka
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupka cebulowa.

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.

  2. Następnie dodać do bulionu i gotować do miękkości cebuli.

  3. Dodać zioła, sól i pieprz do smaku.

  4. Podawać gorącą zupę z bagietką lub grzankami. Życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń