Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa mówi sama za siebie :) U nas wszystkim bardzo smakowała.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22526
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14825
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4614
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44151
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 610
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 617
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22526
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14825
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4614
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44151
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 610
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 617
Składniki
Skrzydełka myjemy i wkładamy do sporego garnka, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki marchewki, pietruszki, seler i por. Zalewamy zimną wodą, dorzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy i na wolnym ogniu gotujemy wywar.
Brokuł dzielimy na nieduże różyczki, fasolki kroimy na trzy lub cztery części, natkę pietruszki drobno siekamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kiedy wywar będzie już gotowy odcedzamy go i wrzucamy ziemniaki, 5 minut później brokuły i fasolkę, na sam koniec groszek i wyjętą wcześniej z wywaru, pokrojoną w kostkę marchewkę. Gotujemy chwile do miękkości wszystkich warzyw, w międzyczasie doprawiamy do smaku.
Z mąki i kilku łyżek wody robimy "zaczepkę" i wlewamy ją do zupy dokładnie ją mieszając. Dorzucamy natkę pietruszki i zagotowujemy. Po zdjęciu zupy z ognia dolewamy zahartowaną wcześniej śmietankę i jeszcze raz dokładnie mieszamy.