Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, pożywna zupa z dodatkiem chrzanu
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2348
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4435
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1418
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 381
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2348
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4435
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1418
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 381
Składniki
Do garnka wlać około 4 litrów wody, dodać pokrojoną białą kiełbasę,włoszczyznę pokrojoną w słupki i drobno pokrojone ziemniaki. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i wegetę do smaku. Gotować do miękkości. W międzyczasie obrać cebulę I zeszklić na tłuszczu. Do miękkich warzyw dodać żurek z butelki i chrzan rozmieszany z wywarem , gotować jeszcze około 5 minut. Po tym czasie wlać zahartowaną śmietanę, dodać przesmażoną cebulę I doprawić majerankiem. Zupa smakuje najlepiej po 3-4 godzinach. Do każdej porcji na talerzu dodać pokrojone na ćwiartki jajko