Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, pożywna zupa z dodatkiem chrzanu
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Składniki
Do garnka wlać około 4 litrów wody, dodać pokrojoną białą kiełbasę,włoszczyznę pokrojoną w słupki i drobno pokrojone ziemniaki. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i wegetę do smaku. Gotować do miękkości. W międzyczasie obrać cebulę I zeszklić na tłuszczu. Do miękkich warzyw dodać żurek z butelki i chrzan rozmieszany z wywarem , gotować jeszcze około 5 minut. Po tym czasie wlać zahartowaną śmietanę, dodać przesmażoną cebulę I doprawić majerankiem. Zupa smakuje najlepiej po 3-4 godzinach. Do każdej porcji na talerzu dodać pokrojone na ćwiartki jajko