Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny żurek na pieczonej białej kiełbasie to prawdziwy, świąteczny rarytas. Wypróbuj! Przepis pochodzi z 448. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 41
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7444
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154921
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1067
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 519
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 41
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7444
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154921
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1067
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 519
Składniki
Do garnka z wodą, w której parzyła się kiełbasa, wrzucić suszone grzyby (nie trzeba ich namaczać). Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Posolić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dorzucić kiełbasę pokrojoną na kawałki. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Zakwas lekko wstrząsnąć. Wlać do garnka. Przyprawić majerankiem i podgrzewać przez chwilę.
Zabielić śmietanką (wcześniej warto ją zahartować gorącą zupą). Zagotować.
Podawać z kiełbasą, ziemniakami i jajkiem. Można udekorować świeżym majerankiem.