Ewa_Gotuje

Joanna Cebulak-Brzykcy

Redakcję serwisu Smaker tworzy zespół doświadczonych dziennikarzy i specjalistów w dziedzinie gotowania, którzy każdego dnia dostarczają wam bieżące informacje dotyczące kulinariów, zdrowych diet oraz żywieniowych nowinek. Poznaj Joannę Cebulak-Brzykcy - dziennikarkę serwisu Smaker.pl.

Dziennikarka serwisu Smaker.pl - Joanna Cebulak-Brzykcy

Do redakcji Smaker.pl dołączyłam w 2021 roku. Tworzę treści pojawiające się na portalu i w social mediach. Jestem rodowitą krakowianką, magistrem administracji oraz mediów społecznościowych w zarządzaniu. Ukończyłam też studia podyplomowe z edytorstwa.

Przez 10 lat pracowałam jako copywriter i dziennikarz (pisząc w języku polskim i angielskim), a dodatkowo przez 4 - rozwijałam karierę jako wykładowca akademicki na Uniwersytecie Jagiellońskim. Oprócz publikacji i prowadzenia zajęć naukowych współtworzyłam hackathony i projekty oparte na finansowaniu społecznościowym.

Lubię ciągle się uczyć, biorąc udział w certyfikowanych szkoleniach - niezależnie, czy są to kilkugodzinne warsztaty kulinarne, czy dwumiesięczne kursy dotyczące marketingu internetowego.  Chętnie angażuję się też w akcje charytatywne.

Zawodowo interesuje mnie webwriting, content marketing, nowe media, PR, UX i crowdfunding. A prywatnie? Jestem pozytywną realistką. Gram w tenisa, pasjonują mnie podróże, kuchnia włoska, fotografia i psychologia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz do mnie na adres: smaker@firma.interia.pl

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Parówki z wody

Zagotuj wodę włóż do niej parówki , gotujemy 5 minut i gotowe

Odsłon: 75

15 min
1
Dania główne Racuchy cebulowe

Klasyczne obiady nieco Ci się znudziły? Nie martw się! Mamy na to sposób! Nas...

Odsłon: 791

30 min
3
30 min
20

Polecane artykuły

Informacje Kiedy obierać szparagi? Oszczędź sobie pracy, bo nie zawsze jest to potrzebne

Sezon na szparagi trwa dosyć krótko, dlatego warto w pełni go wykorzystać. W sklepach znajdziemy różne rodzaje, zielone, białe, a czasem nawet fiol...

1
Ewa gotuje Mięsa z rusztu według Ewy Wachowicz i Mateusza Gesslera. Przepisy idealne na majówkę

Podczas tegorocznej majówki planujesz przygotować schab z rusztu? Jeśli tak, koniecznie zapoznaj się z przepisami, które w 510. odcinku programu "E...

1
Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0