Joanna Cebulak-Brzykcy

Redakcję serwisu Smaker tworzy zespół doświadczonych dziennikarzy i specjalistów w dziedzinie gotowania, którzy każdego dnia dostarczają wam bieżące informacje dotyczące kulinariów, zdrowych diet oraz żywieniowych nowinek. Poznaj Joannę Cebulak-Brzykcy - dziennikarkę serwisu Smaker.pl.

Dziennikarka serwisu Smaker.pl - Joanna Cebulak-Brzykcy

Do redakcji Smaker.pl dołączyłam w 2021 roku. Tworzę treści pojawiające się na portalu i w social mediach. Jestem rodowitą krakowianką, magistrem administracji oraz mediów społecznościowych w zarządzaniu. Ukończyłam też studia podyplomowe z edytorstwa.

Przez 10 lat pracowałam jako copywriter i dziennikarz (pisząc w języku polskim i angielskim), a dodatkowo przez 4 - rozwijałam karierę jako wykładowca akademicki na Uniwersytecie Jagiellońskim. Oprócz publikacji i prowadzenia zajęć naukowych współtworzyłam hackathony i projekty oparte na finansowaniu społecznościowym.

Lubię ciągle się uczyć, biorąc udział w certyfikowanych szkoleniach - niezależnie, czy są to kilkugodzinne warsztaty kulinarne, czy dwumiesięczne kursy dotyczące marketingu internetowego.  Chętnie angażuję się też w akcje charytatywne.

Zawodowo interesuje mnie webwriting, content marketing, nowe media, PR, UX i crowdfunding. A prywatnie? Jestem pozytywną realistką. Gram w tenisa, pasjonują mnie podróże, kuchnia włoska, fotografia i psychologia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz do mnie na adres: smaker@firma.interia.pl

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Najprostszy przepis na biszkopt

Biszkopt przygotowany z idealnego ciasta na biszkopt. Przepis prosty, a biszk...

Odsłon: 46

15 min
5

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

18
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

306
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

7
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25