Sezon na dynię

Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie.

Składniki:

2 duże filety ze śledzia norweskiego
2 łyżki kwaśnej śmietany
rukola
2 łyżki posiekanego szczypioru
Łyżka ziaren słonecznika
sok z 1 cytryny
olej słonecznikowy
kromka razowego chleba

Przygotowanie:

1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części.

2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego.

3.Ziarna słonecznika zrumienić na suchej patelni. Kromkę chleba razowego pokrajać w kosteczkę o boku ok.1cm. Podsmażyć na oleju, otrzymując chrupiące grzanki.

4.Sałatę udekorować grzankami i ziarnami słonecznika.



Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
7
Zupy Zupa z brukselką

Przepis na zupę jarzynową z brukselką.

Odsłon: 1313

60 min
16
Desery Bułeczki dyniowe z czekoladą

Bułeczki dyniowe z czekoladą to dość nieoczywiste połączenie. Do zrobienia ci...

Odsłon: 14009

30 min
16