Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Pizza, hamburgery, frytki, tortille…aż ślinka cieknie na samą myśl o fast foodach, ale przecież są one też najczęściej wymieniane jako przykłady niezdrowej żywności. Czy jedzenie faktycznie musi być albo pyszne albo zdrowe?

Czy jedzenie faktycznie musi być albo pyszne albo zdrowe? Jak zadbać o wartości odżywcze, nie tracąc przy tym smaku? Dlaczego domowy fast food może być lepszy od tego serwowanego w popularnych sieciówkach? I w końcu jak przygotować te dania prosto, apetycznie i (zgodnie ze swoją nazwą) szybko?

Dzieciaki często ciągną nas w kierunku fastfoodowych sieciówek, a może warto przygotować taką ucztę samodzielnie razem w domu? To świetna okazja do spędzenia czasu razem, pokazania dzieciom, że gotowanie jest przyjemne i sprawia, że wiemy, co jemy. Na pewno takie wspólne gotowanie ułatwia też fajny sprzęt.

O tym, jak to zrobić, aby jeść smacznie i zdrowo opowie dietetyk i ekspert Fundacji Szkoła na Widelcu Urszula Somow. Uczestnicy spotkania będą mieli też okazję obejrzeć pokaz kulinarny i skosztować wielu pyszności.

Nasi szefowie kuchni przygotują: warzywne frytki z 3 sosami, domowe quesadille z pomidorami, kukurydzą i cieciorką, pudding chia z jogurtem naturalnym i owocami, dziecinnie proste lody bananowe, vege burgery, chipsy z jarmużu.

Na spotkanie zapraszamy 12 października w FoodLabStudio. Mogą Wam towarzyszyć dzieci - będzie kącik z animacjami.

Spotkanie jest elementem programu społecznego Tefal Szkoła na Widelcu.

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
43
Dania główne Szybki bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...

Odsłon: 14299

15 min
29
Desery Deser czekoladowo-bananowy

Ten deser czekoladowo bananowy to wyjątkowa propozycja dla wszystkich miłośni...

Odsłon: 18606

30 min
12
Przekąski Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci

Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci. Ten smak pamięta się zawsze. Wystar...

Odsłon: 8163

60 min
19